Çiftçiye Ekim Ayında Ek Ödeme Çıktı! Mazot ve Gübre Desteğine Ek Tohum ve Gübre Desteği Başladı!

#image_title

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılında verilecek olan mazot ve gübre destekleri Ekim 2023’e çekilirken, ödemeler 3 Ekim itibarıyla başladı. Böylelikle çiftçilerin Ekim ayı destekleri verilirken, mazot ve gübre için dekar başına ödemeler başladı.

Gelecek yıl verilecek olan mazot ve gübre desteklerinin erkene çekilmesi milyonlarca çiftçiyi sevindirdi. Bu kapsamda 3 Ekim itibarıyla ödemeler başlarken, çeşitli ödemeler için bekleyiş devam ediyor. Ödemelerin hızlandırıldığı bugünlerde ise gelen ek destek ödemeleri merakla takip ediliyor.

Mazot ve Gübre Desteği Yatmaya Başladı!

2024’te başlatılması beklenen mazot ve gübre destekleri 3 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırılmaya başlandı. Ekim ayı boyunca çiftçilerin hesaplarına yatacak olan destek ödemeleri, mazot ve gübre alımı için dekar başına destek verecek. Şimdilik hububat üreticilerinin destek ödemeleri tamamlanırken, önümüzdeki günlerde diğer ürünlerin üreticilerine de ödemeler yapılıyor olacak.

Çiftçiye Tohum ve Gübre Desteği!

Mazot ve gübre desteğinin yanı sıra tarımsal destek ödemelerine ek bir destek de belediyelerden geldi. Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla belediyenin çiftçilerini sevindirdi. Yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“Gaziantep Valimiz Sayın Kemal Ceber ile çiftçilerimize sağlayacağımız sertifikalı tohum ve kimyevi gübre desteği protokolünü imzaladık. Proje kapsamında 1.800 tona kadar arpa ve buğday tohumu ve 2.000 tona kadar kimyevi gübre dağıtımı yapacağız. Bu yıl sağlayacağımız destekle birlikte bugüne kadar sağladığımız tohum ve gübre desteği 35 milyon kg’a yaklaştı.”

Exit mobile version