Çiftçiye Rekor Ödeme Ekim Ayında! ÇKS Kaydı Olan Kontrol Etsin, İlk Ödeme Yattı

#image_title

Geçtiğimiz Cuma günü beş farklı alt başlıkta tarımsal destek ödemesi hesaplara yatırılmıştı. Bu hafta gözler yeni ödemelere çevrilirken, mazot ve gübre desteği de yatmaya devam ediyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin faydalanabildiği tüm bu tarımsal destek ödemeleri kapsamında Ekim ayının ilk ödemesi yapıldı. Böylelikle de çiftçiler yeni ayda mazot ve gübre desteği dışında ilk ödemelerini almış oldular.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü ayın 6’sı itibarıyla ayın ilk tarımsal destek ödemeleri hesaplara geçirildi. Böylelikle çiftçiler kış dönemi için hazırlıklarını yapmaya başladılar. Öte yandan 2024’te verilmesi planlanan mazot ve gübre destekleri de 3 Ekim’de hesaplara yatmaya başladı. Ay boyunca devam edecek olan desteklerin ise hangi tarihlerde yatmaya devam edeceği merak edildi.

2023 Ekim Mazot ve Gübre Desteği!

2024 yılında yatması beklenen mazot ve gübre desteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Ekim ayına çekildi. Böylelikle kış sezonuna hazırlanan çiftçiler için yükselen gübre ve mazot fiyatlarında destek olundu. Bu ay için ilk etapta hububat üreticileri için mazot ve gübre desteği yatırıldı. 11.2 milyar liralık mazot ve gübre desteği Ziraat Bankası hesaplarına yatırıldı. Bilgilendirme ise yine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapıldı.

Ekim Ayı Tarımsal Destek Ödemeleri Hesaplara Yattı!

3 Ekim’de başlayan mazot ve gübre desteklerine ek olarak geçen Cuma, 6 Ekim’de tarımsal destek ödemeleri de yattı. 5 farklı altbaşlıkta toplamda 636 milyon lirayı aşan son tarımsal destek ödemelerinin tutarları şöyleydi:

Exit mobile version