Çocuklu Anneler Kimseler Duymadan Başvursun! 24 Ay Boyunca Binlerce Lira Sosyal Yardım Parası Veriliyor

#image_title

Çalışan anneler için devlet tarafından verilen yardımların ardı arkası kesilmiyor! Bu kapsamda kadınların hem iş hayatına destek olmak hem de anne olmalarına imkan sunmak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde bir projeye hayat verdi. Başvuru şartlarını sağlayan annelere çocuklarının eğitimi ve kendilerinin de iş hayatına devam edebilmesi için kreş desteği verilmesine karar verildi. Böylelikle de “İşte Anne Projesi” başlatıldı. İşte çalışan annelere verilen kreş desteği ya da bakıcı desteğinin detayları…

Çalışan Annelere Devletten Kreş Desteği!

Çalışan anneler için yardımlarına devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu, annemin işe devamlılığını sağlayabilmek adına bu desteği veriyor. Bu kapsamda çocukların bakım için gereken ihtiyaçları karşılanırken, anne, istihdama tekrar kazandırılıyor. Zaten, anne ilk doğum yaptığı zaman verilen doğum yardımı gibi çeşitli ödemelerin yanı sıra SGK, bakanlıkla koordineli bir şekilde kreş desteği veriyor. Ayda 1531 TL olarak verilen kreş yardımı, sadece çalışan annelere veriliyor. Bu kreş yardımının alınabilmesi için de bahsi geçen kreşin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olması gerekiyor. Ayrıca çocuğun da 0-60 ay aralığında bir yaşa sahip olması gerekiyor.

Kreş Desteği Kaç TL ve Hangi İller Başvuru Yapabilir?

Kreş desteği almaya hak kazanan anneler, 24 ay boyunca 1510 TL kreş desteği alabilirler. Bu destekten ise sadece Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Elazığ, Malatya illerinde yaşayan anneler faydalanabilirler.

Destek sadece annenin çalıştığı süreler boyunca verilir. İş arama sürecinde ise çocuğun kreşe devam ediyor olması durumunda destek 3 ay daha verilir, hemen kesilmez.

Kreş Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kreş yardımı parası alabilmek için SGK’ye başvuru yapılmaktadır. Bunun için de başvuru formu doldurulmalıdır. Başvuru formunun yanı sıra TC kimlik belgesi, iş yeri tarafından onaylanmış maaş bordrosu, ikametgah adresi, nüfus kayıt örneği, kirada oturuyorlarda kira kontratı gereken belgeler arasındadır. Ayrıca okul öncesi eğitim alacak olan çocuğun kayıt bilgi formu da doldurulmalıdır.

İşte Anne Projesi’nin Şartları Neler?

İŞKUR tarafından gerçekleştirilip SGK ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesindeki İşte Anne Projesi kapsamında, mesleki kursa katılım sağlayan annelere ayda 3300 lira ödeme yapılıyor. 3 ayda toplam 9900 TL ödeme verilen anneler, e-Devlet üzerinden bu projeye başvuru yapabiliyor. Gereken şartları sağlayanlara ise hem kurs veriliyor hem ödeme yapılıyor. İşte Anne Projesi ise kreş yardımına kıyasla 81 ilden başvuru kabul ediyor. Tüm gerekli belgeler toplandıktan sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya hizmet merkezlerine başvuru yapılması gerekiyor.

Exit mobile version