Cumhurbaşkanı Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Müjdeyi Verdi! Kasım Ayında 3750 TL Ek Ödeme Çıktı!

#image_title

Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin verileceğinin duyurulmasının ardından dul ve yetim aylığı alanların kaç TL ikramiye alacağı merak konusu oldu. Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikramiye müjdesini verdi. Böylelikle haftalardır gündemde olan 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi konusu çözümlenmiş oldu.

Emekliler için verilecek olan 5 bin TL ikramiye netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine sonrasında yapılan açıklamada, emekliler için 5 bin TL ikramiye dağıtılacağı duyuruldu. Peki, söz konusu ikramiyeler ne zaman yatacak? 5 bin TL emekli ikramiyesi kimlere yatacak? Dul ve yetim aylığı alanlara ne kadar ikramiye verilecek?

Kimler 5 Bin TL Emekli İkramiyesi Alacak?

Emekli aylığı alıp, sigortalı bir işte çalışmayan vatandaşlar emekli ikramiyesi alabilecekler. 12.2 milyon emekli böylelikle 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinden faydalanabilecek. Sigortalı bir işte çalışan emekliler ise ikramiye alamayacaklar.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlar Ne Kadar Emekli İkramiyesi Alacaklar?

Dul ve yetim aylığı alanlar da emekli ikramiyesinden faydalanabilecekler. Dul olup çocuğu olmayanlar yüzde 75 payla 3750 TL verilecek. Dul olup çocuğu da olanlar yüzde 50 payala 2500 TL alacaklar. Yetim çocuklar ise yüzde 25 oranla 1250 TL ikramiye alacaklar.

5 Bin TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün Kabine Toplantısı sonrasında yapılan açıklama kapsamında Kasım ayında ödemeler yapılacak. Yani çalışmayan emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar, Kasım ayında ikramiye alacaklar.

Exit mobile version