Cumhurbaşkanı Kurmaylarına Talimat Verdi! İlk Evini Alacaklara Konut Kredisi Şartları Belli Oldu!

#image_title

Milyonlarca vatandaşın merakla araştırdığı düşük faizli konut kredisine dair detaylar belli olmaya başladı. Konut fiyatlarının hızla arttığı bugünlerde konut kredileri yükselen faizler nedeniyle ev satın almayı daha da zorlaştırdı. Bu kapsamda ev sahibi olmak isteyen vatandaşların bir süredir araştırdığı konut finansmanlarına dair hükümet kanadı harekete geçti.

Seçim öncesinde de konuşulan ve Meclis’in açıldığı günden bu yana vatandaşın gündeminde yer alan ilk konut kredisi hakkında çeşitli detaylar belli oldu. Detayların yavaş yavaş şekillenmeye başladığı öğrenilen kredide, ilk kez ev sahibi olacak 18 yaşından büyük herkesin düşük faiz imkanından faydalanabileceği duyuruldu. Peki, devlet destekli faiz oranıyla kullandırılacak olan ilk konut kredisi ne zaman başlıyor? İlk konut kredisi şartları neler, kimler faydalanabilecek? İşte ilk evini alacaklara krediyle ilgili tüm bilinen detaylar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları…

İlk Evini Alacaklara Konut Kredisi Verilecek!

Konut fiyatlarının 1 milyon liralık seviyeyi çoktan aştığı bugünlerde, özellikle büyükşehirlerde ev almak neredeyse hayal oldu. Bu konuda daha önce harekete geçeceklerinin sinyalini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli talimatlarla bazı önlemler almıştı. Bu kapsamda evlerin artış bedelleri, vergileri ve çeşitli kalemlerinde düzenlemeler yapılıp fahiş artışların önüne geçilmesi adına adım atılırken, düşük faizli konut kredisi detayları belli oldu.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, 18 yaşından büyük ve ilk kez ev alacak olan vatandaşlara düşük faizli ve uzun vadeli kredi kullandırılacak. Kredinin faizinde devlet desteği sunulacak. Söz konusu kredi, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında verilecek.

İlk Konut Kredisi Şartları

İlk kez konut alacak vatandaşların faydalanabileceği konut kredisinden devlet tarafından 180 ay vade süresi sunulacak. Ayrıca konut kredisi yüzde 1.20 faizle kullandırılacak. Kredi, sadece hiç evi olmayan kişilere sunulacak. Evi olan kişiler krediden faydalanamayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda TCMB ve BDDK tarafından konuyla ilgili çalışmaların başlatıldığı bildirilmişti. Konut arzının artırılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yöntemle konut fiyatlarının da kademeli olarak düşürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Devlet Destekli Konut Kredisi Ne Zaman Başlıyor?

Meclis’in tekrar açılmasıyla birlikte önce memur maaş zammı, daha sonra asgari ücret zammı ve çeşitli sosyal haklar konuşulmuştu. Henüz 6 aylık enflasyon farkının beklendiği bugünlerde, devlet destekli konut kredisinin sene sonuna kadar Meclis’te konuşulması bekleniyor. Ancak kredinin ne zaman kullandırılacağına dair bir takvim bulunmuyor.

Exit mobile version