Cumhurbaşkanı’nın Söz Verdiği 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Tarihi Haftaya Belli Oluyor!

#image_title

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde duyurduğu faizsiz evlilik kredisine dair kritik detay öğrenildi. Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilecek olan 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi, önümüzdeki hafta Meclis’e taşınacak. Peki kredi ne zaman çıkacak? Gençler 150 bin TL faizsiz evlilik kredisini ne zaman çekebilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde verilen faizsiz evlilik kredisi sözü tekrar gündemde! Aylardır gençlerin beklediği 150 bin TL faizsiz evlilik kredisiyle ilgili açıklamalar merakla beklenirken herkesin gözü Aile ve Gençlik Bankası’nın ne zaman kurulacağında. Peki, faizsiz evlilik kredisinde son durum ne? Gençlere ne zaman faizsiz evlilik kredisi kullandırılacak? Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak?

Faizsiz Evlilik Kredisinin Özellikleri Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimleri öncesinde söz verdiği faizsiz evlilik kredisinde bazı detaylar da belli oldu. Faizsiz olarak kullandırılacağı bilinen kredi, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek. Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kullandırılacak olan kredi, 150 bin lira limitli, 48 ay vade ve 24 ay geri ödemesiz döneme de sahip olacak. Söz konusu kredi paketi öncelikli olarak deprem bölgesinde kullandırılacak.

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Krediye başvurmak isteyenler, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekler. Ancak şimdilik henüz kredi detayları belli olmadığından, başvuruların ne zaman başlayacağı da belli değil. Kredi Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kullandırılacağından, önce bankanın kurulması bekleniyor. Daha sonra ise kredilerin kullanımına dair detaylar açıklanacak.

Faizsiz evlilik kredisiyle ilgili detaylar ilk kez haftaya Meclis’te görüşülecek. Memur zammı, emekli zammı, emekli ikramiyeleri ve çeşitli konuların önceki haftalarda konuşulduğu faizsiz evlilik kredisi, haftaya Meclis’te konuşuluyor olacak. Meclis’teki görüşmelerin ardından da daha fazla açıklamanın yapılması bekleniyor.

Exit mobile version