Dar Gelirli Ailelere 5.250 TL Karşılıksız Kira Yardımı! İşte Gereken Başvuru Şartları

#image_title

Dar gelirli ailelere yeni yılda da kira yardımları yapılmaya devam ediliyor. Karşılıksız olarak gerçekleştirilen bu kira yardımlarında tutar bu sene 5.250 TL’ye kadar uzanıyor. Söz konusu çerçevede kira yardımlarından yararlanmak isteyenler başvuru süreçlerini yakından takip ediyor.

Maddi anlamda zor bir dönemden geçen dar gelirli ailelere yapılan kira yardımları büyük ilgi görüyor. Bu çerçevede hasarlı olduğundan dolayı yıkılması gereken ya da kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki evlerde oturanlar da bu yardımlardan yararlanabiliyor. Buradaki ortak amaç ise kira tutarları hususunda kiracıların bundan az etkilenmesi ön görülüyor.

Hem iskan hem de kentsel dönüşüm konusunda özverili bir çalışma sergilenmesi konusunda kira yardımlarından şehit yakınları ve gazilerde faydalanabiliyor. Ev sahibi olmayan vatandaşların her ay belirli bir miktarda kira giderleri devlet tarafından karşılanmakla birlikte yaşanan ekonomik şartlar çerçevesinde dar gelirli ailelerin bütçeleri de korunmuş oluyor.

Sadece kiralardaki aşırı artışlar değil bunların yanında doğal gaz, elektrik, su gibi fatura maliyetlerinin gittikçe artması sonrasında insanların hayatlarındaki zorluklar daha da baş göstermeye başladı. Bu nedenle de kira yardımı konusunda başvurunuzu zamanında gerçekleştirmek büyük önem arz etmekte.

Kira Yardımı Ne Kadar?

Son yapılan açıklamalar doğrultusunda 2023 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 3.500 TL’den 5.200 TL’ye kadar çıkarıldı. Dönüşüme giren evlerin maliyetlerin yarısı devlet tarafından karşılanacak olup bunun içinde gerekli olan başvuru şartlarının da yerine getirilmesi gerekecektir.

Kira Yardımı Başvuru Şartları

Dar gelirli aileler için kira yardımı başvuru şartları arasında en önemlisi SGK kapsamında bir aylık almıyor olması ve bir işte çalışmamasıdır. Ev ve araba olmaması diğer şartlardan biri olup yapılacak gelir testi sonrasında yoksul kabul edilecek bir seviyede gelire sahip olanlar karşılıksız kira yardımından yararlanabileceklerdir.

Kira yardımı alabilmek için başvuru şartları şunlardır:

Dar gelirli aileler için kira yardımı başvurusu esnasında istenilen belgeler şöyledir:

Başvurunun hemen sonrasında bakanlık yetkilileri tarafından yapılacak olan incelemeler neticesinde hazırlanan rapor doğrultusunda karşılıksız kira yardımı alıp alamayacağınız belirlenecektir.

Exit mobile version