Dar Gelirliye Ek 900 TL Ödeme! Aile Destek Ödemesi Alanlara Yattı Bile!

#image_title

Ekim ayında aile destek ödemelerinin yatmasını bekleyen milyonlarca dar gelirli vatandaş için müjdeli haber verildi. Çeşitli destek ödemelerinin devam ettiği Ekim ayında vatandaşlar, aile destek ödemelerinin yatıp yatmadığını merak etti. Aile destek ödemesinin yanı sıra, program kapsamındaki çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği tarihi de yine araştırılanlar arasında yer aldı.

Milyonlarca dar gelirliye can suyu olan aile destek ödemeleri, Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bir açıklamayla birlikte uzatılmıştı. Ödemelerin uzatılmasıyla birlikte dar gelirliler sevinirken, Ekim ayında da ödemelerin yapılacağı kesinleşmişti. Ödemelerin kesinleşmesinin ardından hesaplara yatacağı tarih merak konusu olurken, elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği de araştırıldı. Peki, aile destek ödemeleri yattı mı? Elektrik tüketim ve çocuk bileşeni desteği ne zaman yatacak? Tutarları ne kadar?

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Tarihi!

Aile destek ödemesi Ekim ayı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklandı. Dar gelirli aileler için Ekim ay ödemeleri sonunda tamamlandı. Böylelikle vatandaşlara, hanede kişi başına düşen gelir miktarına göre 850-1250 TL arasında ödemeler yatırıldı.

Ekim Ayı Çocuk Bileşeni Desteği!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk bileşeni desteği, her ay verilen düzenli destekler arasında yer alıyor. Çocukların okul ve yemek gibi çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması adına her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen çocuk bileşeni desteği bu ay da hesaplara yatırılacak. Genellikle aile destek ödemeleriyle birlikte ödenmeye başlayan ve ay sonuna kadar devam eden çocuk bileşeni desteği, 350-650 TL arasında yer alıyor.

Ekim Ayı Elektrik Tüketim Desteği!

Elektrik tüketim desteği, yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli olarak verilen destekler arasında yer alıyor. Her ay dar gelirlinin elektrik faturasına destek olmak için verilen elektrik tüketim desteği, aynı çocuk bileşeni desteği gibi ayın ortasından sonuna kadar yatırılıyor. Ancak bu destek, direkt nakit olarak alınamıyor. PTT şubelerine faturası ile gidenler, desteği fatura öderken kullanabiliyorlar. Desteğin tutarı ise 130 TL ile 260 TL arasında değişiyor.

Exit mobile version