Dekar Başına Ne Kadar Mazot ve Gübre Desteği Verileceği Netleşti! İşte Mazot ve Gübre Desteği Tarihi

#image_title

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamalarla mazot ve gübre desteğinin erkene çekildiğini duyurmuştu. 2024 yılı yerine Ekim ayında verileceği müjdelenen mazot ve gübre destekleriyle ilgili çiftçiler harekete geçerken, tüm gözler ayın kaçında ödemelerin yatmaya başlayacağında.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Eylül ayının son tarımsal destek ödemesini yatıran Tarım ve Orman Bakanlığı, bu ay mazot ve gübre desteklerine başlıyor olacak. Ekim ayında yapılacak olan ödemelerin tarihi merakla araştırılırken, dekar başına ne kadar ödeme yapılacağı da netleşti. Peki, mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman başlıyor? Dekar başına kaç TL gübre ve mazot desteği verilecek?

Mazot ve Gübre Desteği Ayın Kaçında Yatacak?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından mazot ve gübre desteklerinin tarihiyle ilgili sadece Ekim ayı açıklaması yapıldı. Ekim ayında Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacağını belirten Bakan Yumaklı tarih vermedi. Ancak tarımsal destek ödemeleri genellikle her hafta Cuma günleri saat 18.00’den sonra yapıldığından Ekim ayında da aynı düzende yatırılması bekleniyor.

Dekar Başına Ne Kadar Mazot ve Gübre Desteği Verilecek?

11.5 milyar liralık mazot desteğinin dekar başına ne kadar verileceği de belli oldu. Bu kapsamda çeşitli üreticilere dekar başına ödenen tutarlar değişiklik gösterdi. İşte üretilen ürüne göre verilecek olan mazot ve gübre desteği tutarları:

Exit mobile version