Devlet Düşük Faizli Konut Kredisi Verecek! İlk Konut Kredisinin Şartları Belli Oldu!

#image_title

Seçim öncesinde açıklanan ve gerekli çalışmaların başlatıldığı ilk konut kredisinde detaylar belli olmaya başladı. Herkes ilk taksit tutarının kaç TL olacağını araştırırken, konut kredisine dair çeşitli bilgiler geldi. Aylık taksit tutarının da belirlendiği ilk konut kredisinden kimlerin faydalanabileceği öğrenildi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ilk konut kredisinde gereken çalışmalar artık başladı. İlk taksit tutarının da belirlendiği krediye dair çeşitli detaylar öğrenildi. Peki, kimler ilk konut projesinden faydalanabilecek? İlk konut kredisinin limiti kaç TL olacak? İşte ilk konut kredisine dair öğrenilen tüm detaylar…

İlk Kez Konut Alacaklara Özel Düşük Faizli Kredi

Son dönemlerde alınan yeni bir kararla birlikte faiz oranları artırıldı. Faizlerin artmasıyla birlikte vatandaşlar kredi çekmekten vazgeçerken, devlet tarafından yeni bir kredi daha duyuruldu. Yapılan duyuru kapsamında konut alımının desteklenmesi amacıyla uygun faizli ilk konut kredisi verileceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, ilk kez konut alacakları teşvik edecek çeşitli mekanizmalar üzerinde durulduğu kaydedildi. TCMB ve BDDK tarafından çalışmaların yürütüldüğü bildirilirken, aylık ödeme tutarları da hesaplandı.

İlk Konut Kredisinde Aylık Taksit Ödemeleri Kaç TL?

Yapılan açıklamalara göre, devlet tarafından verilecek olan ilk konut kredisinde yüzde 1.20 faiz oranı uygulanacak. 180 ay vade ile verilecek olan kredinin Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında detayları da belli oldu.

Yapılan örnek hesaplamalar ise aylık taksit tutarlarının kaç TL olabileceği konusuna ışık tuttu. 2.5 milyon TL tutarındaki bir ev için çekilebilecek kredide, aylık taksit tutarlarının 34 bin TL civarında olmasının beklendiği ifade edildi.

Exit mobile version