Dolar 28 TL’yi Geçti! 18 Ekim Güncel Dolar, Euro Fiyatı

#image_title

Bugüne 27,97 TL’den başlayan dolar kuru İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetleneceği endişeleriyle 28 TL’yi aşarak rekor kırdı. Kur 28,05 TL’ye kadar yükseldi.

Euro ise güne 29,61 liradan başladı.

İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmalar piyasanın takibinde olacak. İsrail’in dün Gazze’de hastaneye yaptığı saldırının sonrasında çatışmaların 3. bir ülkeye sıçrayacağı endişeleri yaşanıyor.

Türkiye’nin 12. Kalkınma Planı meclise sunuldu. 12. Kalkınma Planı’nda, 2028 yılında enflasyonun yüzde 4,7’ye düşeceği tahmininde bulunuldu.

2023 yılında enflasyonun yüzde 65 olacağı öngörülürken, 2028 yılında yüzde 4,7’ye düşeceği tahmin edildi.

Senelik ortalama büyümenin yüzde 5 olması düşünülürken, kişi başına gelirin 17 bin 554 dolara ulaşması , satın alma gücü paritesi cinsinden kişi başına düşen milli gelirin ise 58 bin doları aşması hedef alınıyor. Cari işlemler açığının milli gelire oranının dönem bitiminde yüzde 0.2 olarak gerçekleşmesi düşünülüyor.

Planda Merkez Bankası’nın yüzde 5’lik enflasyon hedefine ulaşmak için tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceği belirtildi.

Plana yönelik sosyal medya platformunda bir duyuru yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortalama yüzde 5 ile dengeli bir büyüme hedeflediklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün gerçekleştirdiği iki tahvil ihalesinde 24 milyar 348,9 milyon TL borçlanmaya gitti. İlk ihalede 4 sene vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, ilk kupon oranı yüzde 7,5 olan TLREF’e endeksli devlet tahvilinin ilk ihracı gerçekleşti. İhalede dönemsel faiz yüzde 7,9’a çıktı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yarın İstanbul’da gerçekleşecek olan Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları Konferansı’na katılım sağlayacak.

Exit mobile version