Ekim 2023 Tarımsal Destek Ödemesi! Ziraat Hesaplarına Ne Zaman Yatacak?

#image_title

Tarım ve Orman Bakanlığı Eylül ayının tarımsal destek ödemelerini tamamladı. Tüm ödemeler beş seferde tamamlanırken, çiftçiler destek ödemeleri ile rahat bir nefes aldı. Böylelikle Eylül ayı boyunca her hafta cuma günleri Ziraat Bankası hesaplarına çeşitli tutarlarda ödemeler yatırıldı. Yıl boyu devam edecek olan destekler kapsamında da Ekim ayına dair çeşitli bilgiler verildi.

29 Eylül tarihine kadar devam eden tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra mazot ve gübre desteğinin erkene çekilmesi tüm çiftçileri sevindirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın flaş bir duyurusuyla 5 ay erkene çekilen mazot ve gübre destekleri Ekim ayında verilecek. Peki bu ay hangi tarımsal destekler verilecek? Ekim ayının kaçında tarımsal destek ödemesi yatacak?

Ekim Ayı Tarımsal Destek Ödemesi Ne Zaman?

Farklı alt başlıklarla çeşitli ödemeler yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda her hafta tarımsal destek ödemesi yatırıyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere verilen tarımsal destek ödemeleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle Ekim ayında hangi tarihlerde tarımsal destek ödemesi yatırılacağı bilinmiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ya da Bakan İbrahim Yumaklı tarafından sosyal medya hesapları üzerinden ödeme takvimine dair paylaşım yapıyor olacak. Böylelikle de tarihler netleşmiş olacak.

Mazot ve Gübre Desteği Erkene Çekildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eylül’ün ilk Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklama kapsamında mazot ve gübre desteklerinin Ekim ayında verileceği duyuruldu. Böylelikle 2024 yılında yapılacak olan ödemenin bu ay hesaplara aktarılacağı netleşti. Ayrıca toplamda 11.5 milyar liralık mazot ve gübre desteği yatırılacağı bildirilirken dekar başına hangi üreticiye ne kadar destek verileceği de açıklandı.

Exit mobile version