Ekim Ayı Aile Destek Parası! Ekim Ayında 2125 Lira Ödeme Yatacak

#image_title

Eylül ayında dar gelirlinin hesabına yatırılan aile destek ödemeleri, Ekim ayında da verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla uzatılan aile destek ödemelerinde Ekim ayı ödemeleri merak konusu olurken, çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteğinin verileceği de öğrenildi. Böylelikle Ekim ayında dar gelirliye üç farklı yerden para yatacağı anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzatma kararı verdiği Aile Destek Programı Ekim ayında da dar gelirlinin hesabına yatıyor olacak. Çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteğinin de dahil edildiği program kapsamında bu ay, 3 yerden ödeme yapılacak. Peki ödemeler ne zaman başlayacak? Aile destek ödemesi ne zaman yatar? İşte detaylar…

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Tarihi

Dar gelirliler için verilen aile destek ödemeleri Ekim ayında da devam edecek. Hanede kişi başına düşen gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılan aile destek ödemeleri, geçtiğimiz ay 15’inde yatırılmıştı. Bu nedenle bu ay da 15 Ekim’de yatması bekleniyor. Ancak her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ödemeler duyurulduğundan, eğer tarihte bir değişiklik olursa buradan bildiriyor olacağız.

Çocuk Bileşeni ve Elektrik Tüketim Desteği

Aile destek ödemesine ek olarak, Aile Destek Programı’na çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de eklendi. Çocuk bileşeni desteği kapsamında her ay 350-650 TL arasında ödeme yapılırken, elektrik tüketim desteği kapsamında da 112-225 TL arasında ödeme yapılıyor. Böylelikle dar gelirlinin fatura yükü azaltılıp, çocuğunun ihtiyaçları da gözetiliyor.

Exit mobile version