Ekim Ayı Dördüncü Tarımsal Destek Ödemesi Tarihi! Tarım Bakanlığı Ödeme Yapacak

#image_title

Ekim ayında verilen mazot ve gübre desteğinin yanı sıra tam 3 kez de tarımsal destek ödemesi yapıldı. Yapılan tarımsal destek ödemeleri kapsamında çiftçilere erkenden ödeme verilirken, kış içn hazırlıklar da başlatılmış oldu.

Çiftçilere her dönem çeşitli ödemeler yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, Ekim ayında yüksek tutarlı ödemelere imza attı. Mazot ve gübre desteklerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından erkene çekilmişti. Böylelikle de ödemeler erkene alınmış, çiftçilere Ekim ayında destek olunmuştu. Mazot ve gübre desteklerine ek olarak da her hafta Cuma günleri yine tarımsal destek ödemesi yatırıldı. Peki ne kadar tarımsal destek ödemesi yapıldı? Kasım ayında tarımsa destek ödemesi yapılacak mı?

Ekim Ayında Mazot ve Gübre Desteği Yatırıldı!

Ekim ayının son günlerine yaklaşırken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere çeşitli destek ödemeleri yatırıldı. Bu kapsamda mazot ve gübre destekleri 3 Ekim itibarıyla hesaplara aktarılmıştı. Mazot ve gübre destekleri adına toplamda 11.2 milyar liralık destek yatırılırken, Ekim ayında, toplam üç tane de tarımsal destek ödemesi yatırıldı. Şimdi ise gözler, ayın dördüncü tarımsal destek ödemelerine çevrildi. Her Cuma günü ödemeler yatırıldığından, ayın dördüncü ödemelerinin de bu Cuma yatırılması bekleniyor.

Ekim Ayında Hangi Tarımsal Destek Ödemeleri Yatırıldı?

Kasım ayı ödemelerine sayılı günler kala, Ekim ayında son bir kez daha tarımsal destek ödemesi yatıp yatmayacağı merak edildi. 27 Ekim Cuma günü bir kez daha tarımsal destek ödemesi yatırılması beklenirken, Ekim ayının ilk 3 haftasında yapılan ödemeler de merak edildi. İşte Ekim ayının üç tarımsal destek ödemeleri…

6 Ekim – İlk Tarımsal Destek Ödemesi

3 Ekim’deki mazot ve gübre desteklerinin yanı sıra 3 gün sonra tarımsal destek ödemesi de yapıldı. İşte yapılan ödemeler:

13 Ekim – İkinci Tarımsal Destek Ödemesi

6 Ekim’deki tarımsal destek ödemesi sonrasında 13 Ekim’de ayın ikinci tarımsal destek ödemeleri yatırıldı. İşte ödemesi yapılan destekler:

20 Ekim – Üçüncü Tarımsal Destek Ödemesi

Son olarak geçtiğimiz Cuma günü Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına ayın üçüncü tarımsal destek ödemesi de yatırıldı. İşte ödemeler:

Kimler Tarımsal Destek Ödemesi Alabilir?

Sadece tarım ve hayvancılık gibi alanlarda faaliyet gösteren vatandaşlar tarımsal destek ödemesi alabilirler. Bu kapsamda destek ödemesi almak isteyen çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olması gerekmektedir. ÇKS kaydı olmayan tarımsal destek ödemesi alamaz.

Exit mobile version