Ekim Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan İller! Ocak 2024 Zamlı Evde Bakım Parası Kaç TL Olacak?

#image_title

Memur-Sen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşıdığı memur zammı kararında, toplu sözleşmeler kapsamında 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 15 zam kararı verildi. Böylelikle de memurların zammı kesinleşirken, gözler artık enflasyon farkına çevrildi. Ocak 2024’te enflasyon farkının da belirlenmesiyle birlikte memur maaşları yeniden hesaplanırken, katsayıya göre zam alan sosyal yardımların da artırılması bekleniyor.

Ocak 2024’te enflasyon farkı ile yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı dahil edilerek memurların maaş zammı netleştirilecek. Netleşen zammın katsayısına göre sosyal yardım paraları da zamlanacak. Böylelikle dar gelirli ihtiyaç sahipleri her ay daha fazla yardım ödemesi alabilecekler.

Ocak ayında gelecek zam memur, emekli ve dar gelirlinin yüzünü güldürmeye hazırlanıyor. Masadaki rakamlara göre çeşitli hesaplamaların yapıldığı bugünlerde evde bakım maaşı bir hayli merak ediliyor. Peki, dar gelirliler için verilen evde bakım maaşı kaç TL zamlanacak? Yeni tutar ne kadar olacak? Güncel evde bakım maaşı ne kadar? En son ne zaman zamlanmıştı?

Ocak 2024 Memur Zammı!

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Memur-Sen’in itirazına karşılık hükümetin zam teklifini onayladı. Böylelikle de 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 15 toplu sözleşme zammı kesinleşti. Şimdi artık gözler açıklanacak olan enflasyon farkına çevrilirken, Ocak 2024’te zamlar toplu sözleşme ve enflasyon farkının toplamına göre yapılacak. Böylelikle de memur, emekli ve sosyal yardım parası alanların aylıklarının ne kadar artacağı belli olacak.

Geçtiğimiz haftalarda çeşitli açıklamalarda bulunan Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına yüzde 50 zam yapılmasını beklediğini kaydetmişti. Buradan hareketle çeşitli oranlarda hesaplamalar yapılırken herkes artık yüzde 50’lik orana yoğunlaştı. Peki, yüzde 50 zam yapılırsa sosyal yardım ödemeleri ne kadar artar? Evde bakım maaşı Ocak 2024 tutarı ne kadar olur?

Güncel Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

Temmuz ayında enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte aylıklar yüzde 17.55 oranında arttı. Bu katsayı kapsamında evde bakım parası, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, 65 yaş aylığı ve silikozis aylıkları artmıştı. Yüzde 17.55’lik zamla 5098 liraya yükseltilen evde bakım maaşının Ocak 2024’te çıkacağı miktar ise büyük merak konusu oldu.

Ocak 2024 Zamlı Evde Bakım Maaşı!

Bakan Işıkhan’ın da tahmininden hareketle eğer memurlara yüzde 50 oranında zam yapılırsa, 5098 liralık evde bakım maaşı 7300-7500 lira aralığına taşınabilir. Ancak enflasyon farkı henüz açıklanmadığından, memurların maaşlarının zam katsayısı belli değil. Bu yüzden bahsi geçen rakamlar enflasyon farkına göre değişiklik gösterebilir.

Ekim Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi!

Ekim ayının ilk günlerine girerken, sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar evde bakım maaşını araştırmaya başladı. Genellikle ayın 15’i ile son günü arasında yatırılan evde bakım maaşının, 15 Ekim’de başlaması bekleniyor.

Exit mobile version