Ekim Ayında Hesaplara 1250 TL Yatacak! Ekim Ayı Aile Destek Programı Ödeme Tarihi

#image_title

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Temmuz ayında uzatma kararı aldığı Aile Destek Programı ödemeleri devam ediyor! Bu kapsamda her ay verilen ödemeler, dar gelirlilerin hesapların yatıyor. 850 TL ile 1250 TL arasında değişen destek ödemelerine, aynı zamada çocuk bileşeni de elektrik tüketim desteği de eşlik ediyor.

Eylül ayında da hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan aile destek ödemeleri, Ekim ayında merak konusu oldu. Peki, dar gelirliler için verilen aile destek ödemesi ne zaman hesaplara yatacak? Tutarlar ne kadar ve kimler başvurabiliyor?

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Temmuz ayında yaptığı açıklama kapsamında Aile Destek Programı uzatılırken, aile destek ödemesinin Ekim ayında da verileceği netleşti. Böylelikle dar gelirliler için heyecanlı bekleyiş tekrar başladı.

Geçtiğimiz aylarda da her zaman Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklanan aile destek ödemesi tarihiyle ilgili güncel bir açıklama şimdilik yok. Ancak önceki aylarda genellikle 15’inde yattığı için, yeni ödemelerin de 15 Ekim’de yatması bekleniyor.

Ekim Ayı Güncel Aile Destek Ödemesi Tutarı

Aile destek ödemeleri, hanede kişi başına düşen gelire göre veriliyor. Bu nedenle de kişi başına düşen gelirin belli bir seviyeyi aşması gerekiyor. Güncel hesaplamarla hanedeki kişi başına düşen gelire göre verilen destek ödemelerinin tutarları şöyle:

Exit mobile version