Ekim Ayında Mevduat Faizleri Tekrar Yükseldi! 200 Bin Liranın Mevduat Getirisi Hesaplandı

#image_title

Ağustos ayındaki yüzde 36’lık faiz oranı, Eylül ayında yerini önce yüzde 40 daha sonra da yüzde 42’ye bırakmıştı. Böylelikle mevduat oranları Eylül ayında yükseliş gösterirken, elinde birikimi olanlar, Ekim ayında yükseliş olup olmayacağını merak etti. Ekim ayının ilk günlerinde mevduat oranlarında bir değişim gözlenmezken, bu hafta mevduat oranları yüzde 43’e ulaştı.

Ekim ayıyla birlikte mevduat faizleri yüzde 43’ü gördü. Böylelikle her türlü birikimin kazancı yükselirken vatandaşlar araç ya da konut almaktan vazgeçti. Ekim ayıyla birlikte yükselen mevduat oranları vatandaşları cezbederse herkes 200 bin liranın mevduat getirisini merak etti. Peki, 200 bin liranın mevduat getirisi kaç TL oldu?

Ekim 2023 En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka

Ekim ayında mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte çok sayıda vatandaş birikimlerini bu şekilde değerlendirmeye başladı. Konut ve araç fiyatlarının ulaşılamaz hale geldiği bugünlerde vatandaşlar merakla mevduat seçeneklerini araştırıyor. Bu kapsamda da en yüksek mevduatı veren banka en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor.

Ağustos ayında yüzde 36’lık oranıyla Akbank, en yüksek mevduatı veren banka olurken, Eylül ayında Odeabank zirveyi ele geçirmişti. Önce yüzde 40 daha sonra da yüzde 42’ye çıkan mevduat oranı, Ekim ayında yüzde 43’e tırmandı. Böylelikle Ekim ayının en yüksek mevduatını veren banka yine Odeabank oldu.

200 Bin Liranın Ekim Ayı Mevduat Getirisi Ne Kadar Oldu?

Ekim ayında mevduat oranları yüzde 43’e kadar çıkarken 200 bin liranın getirisi en çok merak edilen birikim tutarlarından biri oldu. Vade süresine göre mevduat oranının da değişiklik gösterdiği bankalarda 200 bin liranın değişken vadelere göre en yüksek mevduat getirileri şöyle oldu:

Exit mobile version