Elektrik Faturasını Alıp PTT’ye Giden Ödeme Yapmayacak! Bakanlık Hak Sahiplerinin Faturasını Ödüyor

#image_title

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile Destek Programı kapsamına aldığı fatura desteği sayesinde dar gelirli elektrik faturası ödemiyor! Dar gelirlilere ve çocuklarına destek olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek Programı’nın kapsamı genişletildi. Böylelikle çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de eklenerek daha fazla sosyal yardım parası dağıtılmasına karar verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay ödediği aile destek ödemesinin yanı sıra çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği isimli iki desteği program kapsamına aldı. Böylelikle her ay daha fazla destek sunacağını kaydeden Bakanlık, dar gelirlinin çocuğunun ihtiyaçları ve fatura ödemeleri için start verdi. İşte Ekim ayı çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği…

Ekim Ayı Çocuk Bileşeni Desteği

Dar gelirli aileler için iki desteği daha kapsamına alan bakanlık, çocuk bileşeni desteğini duyurdu. Çocukların ihtiyaçları ve okul masraflarında kullanılması amaçlanan çocuk bileşeni desteğinin 350 lira ile 650 lira arasında yatacağı da duyuruldu.

Söz konusu desteğin ödeme tarihlerine gelecek olursak, aile destek ödemeleriyle birlikte yatmaya başlıyor. Genellikle her ayın 15’inde hak sahiplerinin hesabına yatmaya başlayan çocuk bileşeni desteği, ay sonuna kadar hesaplara tanımlanmaya devam ediyor.

Ekim Ayı Elektrik Tüketim Desteği

Dar gelirlilerin çocuklarının yanı sıra hanede kullanılan elektrik ya da su gibi giderler için de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan destek veriliyor. Bakanlık, her ay Aile Destek Programı’nın hak sahiplerine, bir de elektrik tüketim desteği yatırıyor.

Her ay 112-225 TL arasında hesaplara yatırılan elektrik tüketim desteği, PTT şubelerinden tahsil ediliyor. PTT şubelerinden elektrik faturası desteği alabilmek için ise fatura ile gitmek gerekiyor. Destek ödemesi nakit olarak vatandaşa verilmek yerine, faturaya sayılıyor. Böylelikle de faturasıyla PTT’ye giden vatandaşın faturası otomatik ödeniyor.

Exit mobile version