Emekli İkramiyesi İçin Bunu Yapan Yandı! Faiziyle Kat Kat Geri Alınacak

#image_title

Emekliler maaşlarına zam beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL bayram ikramiyesi verilmesi kararıyla hayal kırıklığına uğradı. 5 bin lira emekli ikramiyesi alabilmek için bazı şartlar da sunulmuştu.

Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek ancak çalışmaya devam eden emeklilerin ise bundan yararlanamayacak. 5 bin liralık emekli ikramiyesi hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

İKRAMİYE İÇİN BU ŞARTLARA DİKKAT

SGK, 5 bin TL bayram ikramiyesi kararı sonrası harekete geçti. 5 bin TL ikramiye alacak emeklilerin sayısı 15.5 milyonu bulurken ikramiyeyi alabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlardan biri de, söz konusu ikramiyeyi alabilmek için 30 Eylül 2023 tarihine kadar emekli olunması gerekiyor.

Emekli olduktan sonra yeniden çalışmaya başlayanlar ise ekim ayında bir gün bile sigortalı çalışmışlar ise ikramiyeden faydalanamayacaklar.

İŞTEN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPANLAR FAİZİYLE GERİ ÖDEYECEK

Sabah’ın haberine göre, SGK ise bu konuda işten çıkış ve girişleri takip edecek.

5 bin TL bayram ikramiyesi için işten çıkıp sonra tekrar girenler, aldıkları ikramiyeyi faiziyle geri ödemek zorunda kalacak.

Exit mobile version