Emekli ile Dul ve Yetim Maaşı Alanlar! 5 Bin TL Ek Ödeme Tarihi Belli Oldu

#image_title

Emekli maaşlarına yapılacak olan zammın merakla beklendiği bugünlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli bir haber verdi. Emeklilerin haftalardır beklediği ikramiye konusu sonunda netlik kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli vatandaşlara ikramiye verileceğini duyurdu. İkramiye duyurusunun gelmesinin ardından gözler ödeme takvimine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın flaş bir açıklamasıyla birlikte emekli vatandaşlara ikramiye verileceği öğrenildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhuriyet’in 100. Yılı şerefine verilecek olan ikramiyelerin takvimi de belli oldu. Peki, emekliye 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? Kimler emekli ikramiyesi alabilecek? Dul ve yetim aylığı alanlara emekli ikramiyesi yatacak mı?

5 Bin TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı belli oldu. Haftalardır emeklilerin gündeminde yer alan ikramiyeler, sonunda netleşti. Böylelikle de emeklilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı adına Cumhuriyet’in 100. Yılı şerefine 5 bin TL emekli promosyonu alabilecekleri kesinleşti.

Yapılan açıklamalar kapsamında Cumhuriyet Bayramı ikramiyelerinin Kasım ayında verilecek öğrenildi. Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacağı öğrenilen ikramiyelerin, sadece çalışmayan emeklilere ve dul ve yetim aylığı alanlara yatacağı bildirildi.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Kaç TL İkramiye Yatacak?

Emeklilerin alacağı 5 bin liralık ikramiyeden dul ve yetim aylığı alanlar da faydalanabilecekler. Dul olup çocuğu olmayanlar yüzde 75 (3750 TL ikramiye), dul olup çocuğu olanlar yüzde 50 (2500 TL ikramiye) ve yetimlere yüzde 25 (1250 TL ikramiye) ikramiye ödemesi yapılacak.

Exit mobile version