Emekli Maaşına Ara Zam ve 5 Bin Lira İkramiye Bugün Belli Oluyor! 9 Ekim 2023 Kabine Toplantısı

#image_title

Emekli maaş zammına ilişkin çeşitli araştırmalar hızlanırken, Ocak 2024 öncesinde bir ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nde emekli maaş zammına ilişkin çeşitli detaylar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan yeni bir açıklama daha geldi. Bakan Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi.

Bugün sat 15.30 civarında Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı’nda emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı da konuşulacak. AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nden sonra yapılan açıklamalarda işçi, memur ve emeklilere yeni müjdeler verilmeye devam edeceği vurgulanmıştı. Peki, emekliye ara zam olacak mı? En düşük emekli maaşı 10 bin liraya mı çıkacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli Maaş Zammı Son Açıklama

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Kongresi’nden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde işçi, memur ve emeklilere yeni müjdeler vereceklerini söyledi. İlk Kabine sonrasında emekli memurlara müjde vereceklerini duyuran Erdoğan’ın açıklamasından sonra bugünkü Kabine Toplantısı büyük önem kazandı.

9 Ekim 2023 Kabine Toplantısı Kaçta?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı’nda maaş zamları konuşulacak. Haftalardır gündemde olan emekli maaş zammı ve memur emeklisi maaşları bugün 15.30 civarında başlayacak olan Kabine’de masaya yatırılacak. Emekliye ara zam yapılıp yapılmayacağı ise bugünkü toplantı sonrasında netleşecek.

Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Verilecek mi?

Sosyal medyada çeşitli söylentilerin artması üzerine emekli vatandaşlara Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi konusu araştırmalarda hız kazandı. 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi konuşulmaya başladı. Ancak yapılan araştırma ve çeşitli açıklamalarda ikramiye için yeterli maddi kaynak olmadığı ve eğer ikramiye verilirse de 29 Ekim’den sonraya sarkabileceği söylentileri yayıldı. Bakan Vedat Işıkhan’ın ikramiyelerle ilgili Kabine Toplantısı’nı işaret etmesi sonucu tekrar 5 bin lira Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi konusu gündeme geldi. Ancak şimdilik herhangi bir net açıklama olmadığından ikramiye verilip verilmeyeceği belli değil.

Exit mobile version