Emeklilere 5.000 TL İkramiye Müjdesi Geldi! O Tarihte Son Karar Verilecek

#image_title

Ramazan ve Kurban Bayramlarında çifte ikramiye alan emekliler için bu seferde Cumhuriyet Bayramı’na özel 5 bin TL ikramiye iddiaları ortaya atıldı. Milyonlarca emekli Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla 3. kez ikramiye almanın eşiğine kadar geldi.

Konu hakkında son açıklama yapanlar arasında yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ çalışmaların devam ettiğinden bahsetti. Yaklaşık 17 milyon kadar emeklinin Ramazan ve Kurban Bayramlarında iki kez ikramiye aldıkları belirtilirken Cumhuriyet’in 100. Yılına özel 5 bin TL emekli ikramiyesinin verileceği iddia edildi.

5 Bin TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Bir kereliğe mahsus olarak verilmesi planlanan 5 bin TL emekli ikramiyesinin ne zaman ödeneceği konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı. Çalışmaların bitmesi sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi öncesinde konu hakkında bir açıklama yapılması beklenmektedir.

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilerden gelen bu talep sonrasında bakanlıkların görevlendirildiği ve bu konuda çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünden söz etti.

Bir tarih vermenin şu anda mümkün olmadığından söz eden Dağ, çalışmaların hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmediğini Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte bir kereye mahsus olmak üzere 29 Ekim’de her emekli vatandaşa 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesinin verilmesi için bir program gerçekleştirecek. Son nihai kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Exit mobile version