Emeklilerin Yüzü Zamlı Maaşlarla Gülmeye Başlıyor! 5 Bin TL Emekli İkramiyesi İlaç Gibi Geliyor

#image_title

Emekli maaş zammı ve 29 Ekim’e özel 5000 TL Cumhuriyet İkramiyesi için artık nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonunda açıklaması beklenen emekliye zam düzenlemesi ve Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi gündemde ilk sırada yer almakta.

Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı beraber yürüttüğü çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirecek. Emekliler için 3 ana başlık altında gerçekleşecek sunumda bütçe rakamlarının değerlendirilmesi ön planda tutulacak.

Bunlar;

Toplantı sonrasında en önemli gündem maddelerinden biride 15,5 milyon SSK, Bağ-Kur ve 2,7 milyon memur emeklisini ilgilendiren düzenleme olacak. En düşük emekli maaşı 2023 yılında 3.500 TL’den yüzde 114’ü aşan artışla 7.500 TL’ye kadar yükselmişti. Yeni düzenlemeyle beraber bu rakamın 10 bin TL’yi bulması beklenmektedir.

Taban aylıkların artırılmasının yanında bir diğer formül seyyanen zamla beraber bütün emeklilerin maaşlarına yine 2.000-3.000 TL civarında bir artış yapılması masada bulunmaktadır.

Ekim ayında Cumhuriyetin 100. yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere de tüm emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi hedeflenmektedir.

Exit mobile version