Enflasyon Haftasında Dolar Ne Kadar Oldu?

#image_title

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanacak olduğu haftaya haftaya dolar 27,47 TL’den, euro ise 29,03 TL’den güne başladı. Bu hafta enflasyon rakamları Türkiye ve dünya kapsamında açıklanacak. İmalat verilerinin takibi sağlanacak.

İmalaStandart&Poors, Türkiye’nin yatırım yapılabilir notunu “B” olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü “negatif”ten “durağan”a çıkardı. Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın net döviz rezervlerinin güçlenmesi halinde görünümü pozitife çevirebileceğini işaret ederken “2023 yılında daha temkinli de olsa faiz artışlarının devamını bekliyoruz” açıklaması yaptı.

Enflasyon Ne Kadar Oldu?

Piyasalarda gözler yarın açılanması beklenilen enflasyon rakamlarına çevrildi. Gerçekleştirilen anketlerde beklentiler aylık yüzde 5, yıllık ise yüzde 61,7 civarında şekil aldı. Öncü liderlik niteliğindeki İstanbul Ticaret Odası’nın belirlediği Perakende fiyatlar dün duyuruldu. Rakamlara göre, İstanbul’da perakende fiyatlar Eylül’de bir önceki aya göre yüzde 5,46 artış gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla birlikte açıldı. Yasama faaliyetleri ve gündem konuları piyasanın takibinde.

Exit mobile version