Engelliye 150 Bin TL, Eski Hükümlülere 110 Bin TL Hibe Edilecek! Acele Edin Şartlar Açıklandı!

#image_title

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR üzerinden engelli ve eski hükümlülere hibe desteği verileceğini duyurdu. Her dönem çeşitli projelerle gündeme gelen ve işsizlere iş bulmaya devam eden İŞKUR, bu noktada engelli ve eski hükümlülere verilecek olan hibe desteğinde büyük rol oynayacak.

Engelli girişimcilere ve hapisten çıkıp yeni bir hayat kurmak isteyenlere verilecek olan hibe desteğinde, başvuru detayları belli oldu. Son başvuru tarihini duyuran İŞKUR, proje kapsamında engelli ve eski hükümlülere çeşitli desteklerin sağlanacağını açıkladı. Peki, sadece engelli veya eski hükümlülerin kullanabileceği hibe desteklerinin detayları neler?

Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Verilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR üzerinden engelli ve eski hükümlülere hibe desteği verileceğini aktardı. Kendi işini kurmak isteyen engelli veya eski hükümlüler için yeni bir hibe programı başlatan bakanlık, 15 Aralık tarihine kadar İŞKUR üzerinden hibelerin kullandırılacağını duyurdu. Proje kapsamında vatandaşlara ne kadar hibe desteği verileceği de belli oldu.

110-150 Bin TL Arası Hibe Desteği!

Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler veya engelli girişimciler için 150 bin TL’ye kadar hibe desteği verileceği duyuruldu. Bakanlık koordinesinde İŞKUR üzerinden verilecek olan hibe destekleri, engelliler için 150 bin TL’ye ve hükümlüler için de 110 bin TL’ye kadar olacak. 15 Aralık tarihine kadar başvuruların devam edeceği hibe desteğinde, detaylı bilgiler İŞKUR’un resmi internet sitesinde yer verildi.

Kimler Hangi Şartlarda Fayalanabilecek?

İŞKUR’un resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, sadece engelli veya eski hükümlüler bu hibe desteklerinden fayalanabilecek. Söz konusu destekleri alabilmek için engellilik ya da eski hükümlü olunduğuna dair gerekli belgelerin ibraz edilmesi şartı koşulacak. Ayrıca, girişimde bulunulacak olan işle ilgili de bir proje sunumunun gerçekleştirilmesi gerekecek. Tüm şartları sağlayanlar ise bu hibe desteğinden geri ödemesiz bir şekilde faydalanabilecek.

Exit mobile version