Erken Emekli Olmanın Formulünü SGK resmen Açıkladı! Yaş Şartı Olmadan Emekli Olunabilecek

#image_title

Bütün vatandaşların merakla beklediği emeklilik gelişmelerine bir yenisi daha eklendi. 4A statüsünde çalışanlar için ortaya çıkan bu gelişme emeklilik hakkında yeni bir ipucu veriyor. Çalışanların sağlık durumları çalışma kapasitelerini etkiliyorsa emeklilik hakkını elde edebilirler.

Emeklilik hakkından yararlanmak isteyen çalışanların bazı koşulları yerine getirmesi gerekiyor. En az 10 yıl sigortalı olan ve 1800 gün prim ödemesi yapmış vatandaşlar bu haktan yararlanabilecekler. Bu haktan yararlanmak isteyen çalışanların tam teşekküllü bir hastaneden iş göremezlik raporu almaları ve en az yüzde 60 oranında iş gücü kaybını gösterecek belgeleri sunmaları gerekmektedir.

Erken emeklilikten yararlanmak için belirtilen hastalıklar listesinin en başında kanser geliyor. Bunun yanı sıra epilepsi, bellek kaybı, Multipl Skleroz (MS) gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıklar da erken emeklilik hakkını doğuruyor.

Çalışma esnasında yaşanacak kazalar sonucunda uzuv kaybı yaşayan vatandaşlar da bu haktan yararlanabilecekler. Organ nakli geçirmiş olanlar, kalp yetmezliği, solunum yetmezliği, siroz, anemi gibi sürekli rahatsızlıklara sahip olan çalışanların da erken emeklilikten yararlanabileceği açıklandı.

Malulen Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

1.Hastaneden iş görememezlik raporu alınması gerekmektedir.

2.İş gücü kaybının yüzde 60’tan fazla olduğunu kanıtlayan belgeler sunulmalıdır.

3.SGK’ya başvuru yapılmalıdır.

4.Başvuru kabul edildiği takdirde malulen emeklilik maaşı alınabilecektir.

Exit mobile version