ETF Onay Beklentisiyle Bitcoin Yükseldi

#image_title

Bitcoin, 21 ayın zirvesi olan 45.532 dolara ulaştı ve 2020’den bu yana en güçlü yıllık performansıyla geçen yıl %156 değer kazandı. Bu yüksek değer kazancına rağmen Bitcoin, eski şaşalı günlerinden çok uzak. Bitcoin, Kasım 2021’de ulaştığı 69.000 dolarlık rekor seviyenin halen arkasında.

Yatırımcıların odak noktası, ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin yakında Bitcoin piyasasını milyonlarca yatırımcıya daha açacak ve milyarlarca yatırım çekecek bir spot Bitcoin ETF’yi onaylayıp onaylamayacağı oldu.

Ocak Ayı Başında Belli Olacak

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para piyasasının manipülasyona açık olduğunu savunarak son yıllarda spot Bitcoin ETF’leri başlatmak için yapılan çok sayıda başvuruyu reddetmişti. Ancak son aylarda, düzenleyicilerin önerilen 13 spot Bitcoin ETF’sinden en azından bazılarını onaylamaya hazır olduğuna dair işaretler artmakta olup kararın ocak ayı başlarında verilmesi bekleniyor.

Bitcoin’in yükselişi, Ethereum gibi diğer kripto para birimlerini de olumlu etkiledi. Ethereum blok zinciri ağına bağlı coin olan Ether, 2023 yılında %91 artış göstererek 2.386 dolara yükseldi.

Exit mobile version