Faizsiz 150 Bin TL Evlilik Kredisi Başvurusu! Kabine Toplantısı Sonrası Faizsiz Evlilik Kredisinde Son Durum

#image_title

Bugün başlayan Kabine Toplantısı henüz devam ederken, faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nda görüşeceği konuşulan emekli maaş zammı ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyeleri konuları dışında evlilik kredisi hakkında da yeni açıklamalar yapılması bekleniyor. Bu kapsamda henüz toplantı sonlandırılmazken evlenecek çiftler faizsiz evlilik kredisi şartlarını araştırıyor. Peki 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinde son durum ne? Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? İşte son açıklamalar…

Kabine Toplantısı Sonrasında Açıklanabilir!

En son 26 Eylül tarihinde toplanan Kabine, bugün daha erken saatlerde toplantısına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanan Kabine, emeklilerin maaş zammı ve ikramiyeler hakkında görüşecek. Öte yandan aylardır gündemdeki yerini koruyan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi konusu da konuşulabilecek konular arasında yer alıyor. Kabine Toplantısı’nda evlilik kredisine dair bir açıklama yapılması durumunda yine buradan sizlere bildiriyor olacağız.

150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları Neler? Faizsiz Evlilik Kredisinde Yaş Şartı Olacak mı?

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesinde söz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kredilerin kullandırılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredide 48 ay vade uygulanacağını söyledi. Ayrıca, 2 yıl ödemesiz dönemli olacağı da bilinen bilgiler arasında yer alıyor. Bunlar dışında kredide bir yaş şartı olup olmayacağı bilinmiyor.

Krediye dair açıklanan diğer detaylar arasında deprem bölgesi şartı bulunuyor. Aile ve Gençlik Bankası kurulduktan sonra kullandırılacak olan kredi, öncelikli olarak deprem bölgesindeki çiftlere verilecek. Pilot bölge deprem bölgesi olurken, kısa sürede tüm ülkede uygulanması bekleniyor.

Exit mobile version