Faizsiz Evlilik Kredisi Son Durum! İlk Hangi Çiftlerin Faizsiz 150 Bin Lira Alacağı Açıklandı

#image_title

14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vaadinde bulunmuştu. Bu kapsamda herkes seçim sonrasını beklerken, gözler artık evlilik kredisi açıklamalarında. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantılarında yer verdiği faizsiz evlilik kredisi son durumu hala tartışılırken, kimlerin öncelikli olarak krediden faydalanabileceği belli oldu.

Faizsiz 150 bin lira evlilik kredisinin şartları merakla beklenirken krediye dair bazı detaylar belirlendi. Bu kapsamda gözler yapılacak yeni açıklamalara çevrilirken, kredinin tutar ve vade süreleri duyuruldu. Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek olan kredi arama motorlarında kendine sık sık ter bulurken, şimdi gözler kimlerin öncelikli olarak krediden faydalanabileceğine çevrildi… İşte faizsiz 150 bin lira evlilik kredisine dair öğrenilen tüm detaylar…

Gençlere Faizsiz 150 Bin Lira Kredi Verilecek!

Nisan ayında yaptığı bir açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç çiftlere faizsiz evlilik kredisi verileceğini duyurdu. Bu kapsamda 150 bin lira kredi limitinin yanı sıra 48 ay vade süresi verileceği de müjdelendi. Ayrıca, 2 yıl geri ödemesiz olarak kullandırılacağı vurgulanan kredinin Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verileceği de belirtildi.

Faizsiz Evlilik Kredisini İlk Kimler Kullanabilecek?

Daha önceki açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlene çiftlere faizsiz kredi kullandırılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda, 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisinin pilot proje olarak deprem bölgesinde kullandırılacağı vurgulandı. Yani, Aile ve Gençlik Bankası’ndan sonra ilk olarak deprem bölgesindeki genç çiftlere kredi kullandırılacak. Daha sonra ise yurt genelinde Aile ve Gençlik Bankası ile kredi kullanımları devam ediyor olacak.

Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları Neler? Yaş Şartı Var mı?

Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili vade ve tutar dışında herhangi bir şart belli olmadı. Bu nedenle yaş şartının olup olmadığı da belli değil. Ancak Aile ve Gençlik Bankası üzerinde çalışmaların devam ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bildirildiğinden, önümüzdeki aylarda kredi detaylarının artması bekleniyor.

Exit mobile version