General Motors Üretimde Kâra Geçiyor

#image_title

General Motors (GM), elektrikli araç üretiminde kâra geçme hedefine ulaşmak için büyük adımlar atıyor. Şirketin finans şefi Paul Jacobson’un açıklamalarına göre 2024’ün ikinci yarısından itibaren elektrikli araçlarının üretiminde kâra geçmeyi planlıyorlar.

GM’in kendi batarya tesislerinin devreye girmesiyle birlikte, ithal batarya hücrelerine olan bağımlılığını azaltması ve maliyetleri düşürmesi bekleniyor. Jacobson, yakın zamanda düzenlenen bir yatırımcı konferansında, şirketin hammadde maliyetlerini araç başına 4.000 doların üzerinde azaltma hedefine vurgu yaptı.

Elektrikli araç karlılığını desteklemek adına GM; sera gazı kredileri, federal vergi kredileri, BrightDrop ve GM Energy işi gibi stratejik alanlarda da adımlar atmış durumda. Şirket, 2024’ün ikinci yarısında elektrikli araçlarında kâra geçmeyi hedeflerken, 2025’te vergi kredilerinin yardımıyla %5 civarı bir kâr marjına ulaşmayı planlıyor.

Ancak bu olumlu gelişmelere rağmen, GM’nin müşterilere kötü haberleri de var. CEO Mary Barra, Ekim ayında Chevrolet Equinox EV, Chevrolet Silverado EV RST ve GMC Sierra EV Denali modellerinin lansmanlarının birkaç ay ertelendiğini açıklamıştı. Bu erteleme, GM’nin daha uygun fiyatlı Silverado ve Sierra EV modellerinin üretimini, “değişen elektrikli araç talebi” nedeniyle 2025’in sonlarına kadar ertelediklerini belirtmesinden kısa bir süre sonra geldi.

Exit mobile version