İŞKUR Başvuran Tüm Gençlere Hem İş Öğretecek Hem de 45 Bin TL Ödeme Yapacak!

#image_title

İŞKUR tarafından yayımlanan yeni bir ilanda, gençlere hem iş hem de harçlık verildiği öğrenildi. Çeşitli meslek edindirme kursları veren İŞKUR, bu kapsamda gençlere aylık 7 bin lirayı aşan ödemeler de yapıyor. 160 günlük kursa katılanlar ise 45 bin lirayı aşan bir kazanç elde edebiliyor. Peki, gençler İŞKUR meslek edindirme kurslarına nasıl katılabilirler? Meslek edindirme kurslarında günlük ne kadar ödeme yapılıyor?

İŞKUR Meslek Edindirme Kursu!

Düzenlediği çeşitli kurslarla çalışmayan ya da henüz okuluna devam eden vatandaşlara meslek öğreten İŞKUR, çeşitli tutarlarda ödeme de yapıyor. Gençlerin öğrenerek para kazandığı kurslar, farklı sektörlerde iş imkanları sunarken, tecrübe kazanmalarına da imkan sunuyor.

Tecrübe kazanmaya devam ettikleri sırada gençler için devlet tarafından ödeme de yapılıyor. İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan mesleklerde düzenlenen kurslara katılan gençler, günlük 131 TL ile 285 TL arasında ödeme alıyor.

Hangi Meslek Kursunda Ne Kadar Ödeme Yapılıyor?

İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekler için istihdam sağlanırkeni ödeme de yapılıyor. Mesleki eğitim kurslarında günlük 175.42 TL ödeme yapılıyor. Sanayi alanında olan kurslar için tutar 285 TL’yi bulurken, engelli ve eski hükümlüler için de istihdam sağlanıyor. İşte meslek edindirme kurslarında günlük olarak sunulan ödemeler:

Gençler ve İşsizler İçin:

Engelli ve Eski Hükümlüler İçin:

İŞKUR Meslek Edindirme Kurslarında Hangi İmkanlar Sağlanıyor

İŞKUR meslek kurslarına katılan gençler, aylık 26 gün üzerinden 4 bin 560 TL’ye varan ödeme alabiliyor. Eğer gidilen kurs sanayi alanındaysa bu tutar 7 bin 411 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, engelli ve eski hükümlüler de yine 26 gün üzerinden aylık 3 bin 420 TL ile 4 bin 560 TL arasında ödeme alıyor. 160 günlük kurs boyunca da 28 bin 67 TL ile 45 bin 609 TL arasında ödeme yapılıyor. Tüm bu kurs süresince çalışan kişinin iş kazası, meslek hastalığı sigortası ve Genel Sağlık Sigortası prim giderleri de karşılanıyor.

Exit mobile version