Kasa Katılım Bankası’na Verilen Kuruluş İzni BDDK Tarafından İptal Edildi

#image_title

BDDK’nin 19 Ekim tarihli toplantısında alınan karara göre kuruluş izni verilen bankanın 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na uygun olarak geçerli bir faaliyet izni başvurusu yapmaması nedeniyle izin hükümsüz kılındı.

Kararda, “Kanun ve Yönetmelik uyarınca Kuruma geçerli bir faaliyet izni başvurusu yapılmamış olması nedeniyle kuruluş izninin iptal edilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Buna göre, Great East Capital Bilgi Teknolojileri Yatırımları A.Ş., Adam Muhammed Sadıq, Maryam Khalid Al-Atteyah, Hector Fernando Sepul Veda Reyes Retena ve Yağmur Şatana tarafından kurulması planlanan banka projesi sona erdi.

BDDK’nin 8 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararı ile onaylanan Kasa Katılım Bankası’nın kuruluş sermayesi 1,5 milyar lira olarak belirlenmişti.

Ancak geçerli bir faaliyet başvurusu yapılmaması, projenin hayata geçirilememesine yol açtı. Bankanın kuruluşu için alınan iznin iptali, dijital bankacılık sektöründe yapılan düzenlemelere ve izin süreçlerine ilişkin dikkatleri çekti.

Exit mobile version