Kasım Ayı Sosyal Yardım Paraları! Aile Destek Ödemesi, Çocuk Bileşeni ve Elektrik Faturası Yardımı

#image_title

Ekim ayında yapılan aile destek ödemeleri tamamlanırken, gözler artık Kasım ayı aile destek ödemesine çevrildi. Aile Destek Programı kapsamında verilen aile destek ödemesi her ay hesaplara yatırılırken, 2 destek daha düzenli verilen desteklere eklenmişti. Böylelikle Aile Destek Programı hak sahiplerine her ay düzenli olarak 3 yerden destek ödemesi yatırılıyor.

Her ay Aile Destek Programı kapsamında aile destek ödemesi, elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği veriliyor. Ekim ayı ödemelerini alanlar ise düzenli verilen bu desteğin Kasım ayı ödeme tarihini merak ediyor. Peki, Kasım ayı aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği ne zaman ödenecek?

Kasım 2023 Aile Destek Ödemesi Tarihi

Ekim ayı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklanmıştı. 10 Ekim tarihinde yapılan açıklama kapsamında Eylül ayına kıyasla ödemeler daha erken verildi. Böylelikle Ekim ayı aile destek ödemeleri tamamlanırken, ay sonuna kadar PTT şubelerinden alınan elektrik desteği ve çocuk bileşeni desteği de devam ediyor.

Hanede kişi başına düşen gelire göre Ekim ayında 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme yapıldı. 4.1 milyar liralık ödeme yapılırken, Ekim ayında da programın hak sahibi olan dar gelirlilere destek olundu.

Kasım 2023 Elektrik Tüketim ve Çocuk Bileşeni Desteği Tarihi

Her ay aile destek ödemelerinin yatırılmasıyla birlikte başlayan çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği, ay sonuna kadar PTT şubeleri üzerinden tahsil ediliyor. Hak sahipleri, PTT şubelerine faturaları ile giderek toplam 130 TL ile 260 TL arasında elektrik faturası yardımı kullanabiliyor. Çocuk bileşeni desteği için ise 350 TL ile 650 TL arasında ödeme yapılıyor.

Her Ay Dar Gelirliye 2160 TL Ödeme!

Aile Destek Programı kapsamında verilen aile destek ödemesi, elektrik tüketim desteği ver çocuk bileşeni desteği toplamda 2160 TL’lik ödemeye denk geliyor. Her ay dar gelirliye en çok 2160 TL ödeme yapılırken, en az da 1330 TL ödeme alınıyor.

Exit mobile version