Kasım Ayında Hak Sahiplerine 2160 TL Aile Destek Ödemesi Yapılacak!

#image_title

Kasım ayına yaklaşık 1 hafta kadar bir süre kalırken, gözler Kasım ayında yapılacak olan aile destek ödemelerine çevrildi. Milyonlarca dar gelirlinin faydalandığı destek paralarının Ekim ayı ödemeleri çoktan tamamlandı. Ay sonuna kadar devam edecek olan çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği hala PTT şubelerinden dağıtılırken, hak sahipleri, Kasım ayı ödemelerini merak etti. Peki, Kasım ayı aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Kasım ayı çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği ne zaman hesaplara aktarılacak?

Ekim ayı aile destek ödemelerinin tamamlanmasının ardından milyonlarca vatandaş yeni ödemelere gözlerini çevirdi. Hanede kişi başına düşen gelir miktarına göre verilen aile destek ödemelerine bir de çocuk bileşeni ve fatura tüketim desteği eklendi. Böylelikle de her ay dar gelirli ailelere daha çok maddi destek sunulurken, Kasım ayı ödemeleri merak konusu oldu. Peki, Kasım ayı aile destek ödemeleri ne zaman? Çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği de verilecek mi?

Kasım Ayı Aile Destek Ödemesi Tarihi!

Kasım ayına kısa bir süre kala milyonlarca hak sahibi yeni ödemeleri araştırmaya başladı. Ekim ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ödemeleri duyururken, bu ay da yine duyuru sonrasında ödemelerin hesaplara yatması bekleniyor. Genellikle ayın ortasında hesaplara yatırılan ödemelerin, 15 Kasım civarında hak sahiplerine verilmesi bekleniyor. Aile destek ödemeleri, hanede kişi başına düşen gelir miktarına göre 850 TL ile 1250 TL arasında yer alıyor.

Kasım Ayı Çocuk Bileşeni ve Elektrik Tüketim Desteği

Aile Destek Programı kapsamında alınan çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği, Kasım ayında da dar gelirlinin hesabına yatırıyor olacak. Milyonlarca vatandaşın faydalanmaya devam ettiği çocuk bileşeni desteği, hanedeki çocuk sayısına göre 350-650 TL arasında yer alıyor. Elektrik tüketim desteği ise hanede kullanılan elektrik miktarına göre 130 TL ile 260 TL arasında yatırılacak. Elektrik tüketim desteği PTT üzerinden fatura karşılığında kullandırılacak. Bu iki ek destek, aile destek ödemeleriyle birlikte başlayıp, ay sonuna kadar hak sahipleri tarafından talep edilebilecek.

Exit mobile version