KDV Artışı Sonrası App Store’a da Zam Geldi

#image_title

Geçtiğimiz gün duyurulan KDV düzenlemesi sonrasında neredeyse zamlanmayan herhangi bir hizmet kalmadı. Apple aynı ay içinde 3. kez fiyat güncellemesi yaparken, App Store zammı da duyuruldu.

KDV oranlarında yapılan son değişiklikle birlikte Türkiye’de satılan ürün ve hizmetlerde fiyat artmaya başladı. Yeni KDV oranlarının ardından iPhone, iPad, Mac, iMac ve çeşitli ürünlerinde zam yaparken, App Store’daki fiyatların da yükseleceğini bildirdi.

Geliştiricilere Mail Gönderilmiş 

App Store’da yapılacak olan fiyat değişiklikleriyle ilgili olarak Apple, geliştiricilere bölgesel olarak vergi değişikliklerinin nasıl uygulanacağını ve fiyatlandırmaları nasıl etkileyeceğine dair yeni bir mail gönderdi.

Gönderilen e-postada Apple, otomatik yenilenen abonelikler hariç, tüm uygulama ve uygulama içi satın almalar için fiyatlamaların 25 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla değişeceğini kaydetti. Bu kapsamda da KDV oranının yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarılacağını bildirdi.

Başka Ülkelerde de Değişiklikler Yapılacak 

Öte yandan Türkiye’nın dışında Mısır, Nijerya ve Tanzanya gibi vergi düzenlemesine gidilen ülkelerde de fiyatların güncelleneceği kaydedildi.

Söz konusu bu değişiklikleri geliştiricilerin haberdar olabilmesi için App Store Connect’te yer alan Uygulamalarım bölümündeki “fiyatlandırma ve kullanılabilirlik” kısmına göz atmak yeterli olacak.

Exit mobile version