Kime Kaç TL Tarımsal Destek Ödemesi Yatırıldığı Belli Oldu! Kalem Kalem Tarımsal Destek Ödemesi Tutarı

#image_title

Eylül ayının tarımsal destek ödemeleri tamamlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamarından sonra gözler Ekim ayına çevrildi. Ekim ayının ilk haftasını geride bırakırken, merakla beklenen ödemeler de başladı. Eylül ayının ilk Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazot ve gübre desteklerinin Ekim ayına çekildiğini duyurmuştu. Böylelikle 2024 yılında verilecek destekler daha erken dağıtılmaya başladı.

Mazot ve gübre destekleri 3 Ekim itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlarken, hububat üreticileri ödemelerini aldı. Ödemelerin tamamlanmasının ardından gözler tarımsal destek ödemelerine çevrildi. Ekim ayının ilk tarımsal destek ödemeleri de tamamlanırken, hangi kalemde ne kadar ödeme yapıldığı belli oldu. Peki Ekim ayının ilk tarımsal destek ödemesi ne kadar oldu? Hesaplara kaç TL ödeme yatırıldı?

Mazot ve Gübre Desteği Başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde verilen mazot ve gübre destekleri yatırılmaya başladı. 3 Ekim 2023 tarihinde ilk kez verilen mazot ve gübre destekleri, hububat üreticilerinin Ziraat Bankası hesaplarına yattı. Böylelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) üye olan ve programa başvurmuş olan hububat üreticileri, Ekim ayı mazot ve gübre desteklerini almış oldu.

Ekim Ayı İlk Tarımsal Destek Ödemesi Yattı!

Mazot ve gübre desteklerinde artık diğer ürünlerin üreticileri için ödemelerin yatması beklenirken, Ekim ayının ilk tarımsal destek ödemeleri yatırıldı. Ekim ayı ilk tarımsal destek ödemeleri, Bakan İbrahim Yumaklı’nın açıklaması kapsamında yatırıldı. Toplamda 636 milyon 199 bin liralık ödeme yapılırken, ödemelerin kalemleri şöyle oldu:

Exit mobile version