Kredi Kartında Yapılandırması Sonrası Yeni Düzenlemeler Yolda

Türkiye güne kredi ve kredi kartı yapılandırma kararları ile uyandı. Ekonomist Murat Turgut ise yeni düzenlemelerin yolda olduğunu söyledi.

Kredi Kartında Yapılandırması Sonrası Yeni Düzenlemeler Yolda

Kredi kartlarına 60 aya varan yapılandırma imkanı sonrasında Türkiye’de gündem kredi kartları oldu. Kredi kartları için düzenlemelerin devam edip etmeyeceği merak edilirken konuyla ilgili açıklama Ekonomist Murat Turgut’tan geldi. Düzenlemelere yönelik değerlendirmeler yapan ekonomist, canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Açıklamalara göre bugün alınan karar, yeni dönemin habercisi.

Murat Turgut’tan Kredi Kartı Düzenleme Sinyali

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kredi ve kredi kartı düzenlemelerinin önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Murat Turgut, bu kararın yeni dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti. 60 aya varan vadeler ile vatandaşların ödeyemediği borçları için kolaylık elde edeceğini söyleyen Murat Turgut, 60 ay vadenin 5 yıl boyunca ekonomik rahatlama sağlayacağını ve ilerleyen yıllarda borçların çok daha küçük rakamlarda olacağını söyledi. Ekonomistin yaptığı açıklamada vatandaşlar için kredi ve kredi kartı borçlanmasının fırsat olabileceğini de belirtmesi dikkat çekti.

Murat Turgut’tan Çarpıcı Açıklamalar

Murat Turgut açıklamalarında durumu şöyle değerlendirdi;

“Buzdağının görünen yüzünü konuşuyoruz ama belki de bilmediğimiz tarafta çok büyük bir olay var. Belki de kredi kartları için daha büyük bir düzenleme gelmek üzere, bu belki de bir başlangıç. Şu anda kredi kartına borçlanan bir vatandaşımız seneye bu zamanlarda bu faizler geçerli olmayacağı için çok avantajlı bir hale gelebilir diye düşünüyorum.”

Exit mobile version