Kuyumcular Uzun Vadeli Yatırımcılara Sesleniyor

#image_title

Altının gram fiyatı, bir haftada yüzde 4,5 artarak rekor seviyelerde 1800 TL’ye ulaştı. Kuyumcular, fiyatların daha da yükseleceğini öngörerek uzun vadeli yatırımcılara “henüz geç değil” uyarısında bulundu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 7,43 değer kaybıyla 7.510,68 puandan tamamlarken, gram altın ise geçen haftaya göre yüzde 4,55 artışla 1.791 liraya çıktı.

Altın fiyatlarının, merkez bankalarının faiz hamleleri ve İsrail-Filistin arasındaki savaş gibi faktörlerle tırmanışa geçtiği belirtiliyor.

ALTIN BELİRSİZLİK ORTAMINI SEVER

Kuyumcu esnafı Engin Temizel, son günlerde yaşanan savaşın altını olumlu etkilediğini ve fiyatların daha da yükseleceğini söyledi.

Temizel, altının bu tür belirsizlik ortamlarını sevdiğini ifade ederek, yatırımcılara altın fiyatlarının daha da artabileceği konusunda bilgi verdi. Uzun vadeli altın yatırımı yapmak isteyenlere “henüz geç değil” diyen Temizel, dolar ve ons fiyatlarının yükseleceğini belirterek alım için hala zaman olduğunu vurguladı.

Haftalık değerlendirmeye göre gram altın fiyatındaki artışın devam etmesi beklenirken, piyasalardaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Exit mobile version