KYK Burs Başvuruları Yarın Gece Bitiyor! 11250 TL Toplu Ödeme Ne Zaman Yatırılacak?

#image_title

12 Ekim’de başlayan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ve burs başvuruları, yarın gece yarısında sona erecek. Her yıl milyonlarca öğrenciye okudukları seviyeye göre verilen KYK ödemeleri, bu yıl da yine kredi ve burs şeklinde her ay öğrencilere destek sağlayacak. Kredi alanlar daha sonra geri ödeme yaparken, burs alanlar ise geri ödeme yapmayacaklar.

Her yıl öğrencilere burs ve kredi veren KYK, başvurularını 12 Ekim’de başlatmıştı. Böylelikle her ay maddi ek destek almak isteyen öğrenciler için KYK maratonu başladı. Yurt sonuçlarının tamamlanmasının ardından burs ve krediler başlarken, yarın başvurular için verilen süre artık bitecek. Böylelikle de hangi öğrencilere burs hangi öğrencilere kredi yatırılacağı belli olacak. Peki KYK ilk kredi ve burs ödemelerini ne zaman yapacak? Bu yıl da toplu ödeme yapılacak mı?

KYK Burs Başvuruları Yarın Gece Bitiyor!

12 Ekim’de başlayan KYK burs ve kredi başvuruları yarın gece yarısında bitecek. Bakan Osman Aşkın Bak tarafından yapılan yeni bir açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve öğrenim kredilerinin başvurularının başladığı duyurulmuştu. Başvurular e-Devlet üzerinden 12 Ekim itibarıyla başlarken, yarın gece yarısında artık sona eriyor olacak.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

12 Ekim’de başlayan ve yarın gece yarısında bitecek olan KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman açıklanacağı şimdilik belli değil. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlatılan ve Aralık ayında açıklanan sonuçlar için bu yıl daha erken bir takvim bekleniyor. Bu yıl Kasım yerine Ekim ayında başlayan başvuruların Kasım ayında sonuçlandırılacağı tahmin ediliyor.

KYK Toplu Ödemeler Ne Zaman Yatacak?

19 Ekim Perşembe, yani yarın gece yarısında sona erecek olan KYK başvuruları için artık geri sayım başladı. Henüz ne zaman açıklanacağı bilinmeyen KYK burs ve kredilerinde ilk ödemeler, yine toplu olarak yapılacak. Önceki yıllarda 3 aylık toplu ödeme yatırılırken, bu yıl da yine ilk ödemelerin 3 aylık yapılması bekleniyor.

Şu anda lisans ve önlisans öğrencileri 1250 TL, yüksek lisans öğrencileri 2500 TL ve doktora öğrencileri de 3750 TL aylık KYK alıyor. Eğer ilk ödemeler yine toplu olarak yapılırsa, sonuçlar açıklandıktan sonra lisans ve önlisans öğrencilerine 3750 TL, yüksek lisans öğrencilerine 7500 TL ve doktora öğrencilerine 11250 TL yatırılması bekleniyor.

Exit mobile version