Lisans ve Önlisans Öğrencilerine 3750 TL Yatacak! KYK Geri Ödemesiz Burs Başvurusu Ne Zaman?

#image_title

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) koordinesinde verilen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı merakla bekleniyor. Öğrencilerin üniversite yaşamında geçinmine, yurt ve yemek masraflarına yardımcı olmak adına verilen KYK burs ve kredilerinde tarih merakla araştırılıyor. Aralık ayında toplu ödemelerin yapılması beklenirken herkes başvuruların ne zaman başlayacağını soruyor.

KYK yurt başvurularının sonuçlandırılıp, ek yurt tercihlerinin de tamamlandığı bugünlerde gözler artık burs ve kredi ödemelerinde. İlk kez üniversiteye gidecek, kredi ve burs başvurusunda bulunacak öğrenciler için tarih merakla bekleniyor. Peki son açıklamalar neler? KYK geri ödemesiz burs başvurusu ne zaman? KYK toplu ödemeleri ne zaman yapacak?

2023-2024 KYK Geri Ödemesiz Burs Başvurusu Ne Zaman?

KYK tarafından verilen burs ve kredilerin başvuruları aynı tarihlerde yapılıyor. Kredi türünde; okulun bitmesinin ardından 2 yıl sonraki süreçte geri ödeme yapılırken, burs türünde de geri ödeme yapılmamaktadır.

KYK geri ödemesiz burs ve geri ödemeli kredi başvurularının ne zaman başlayacağına dair şu anda kurumdan ve GSB’den herhangi bir açıklama yok. Bu yüzden KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı şimdilik net değil. Ancak, geçtiğimiz yıl başvurular Kasım ayında başladığından bu yıl da Kasım ayında başlaması bekleniyor.

2023-2024 KYK Burs ve Kredi Tutarı Ne Kadar?

Ocak ayında yapılan zam kapsamında KYK burs ve kredi tutarları lisans ve önlisans öğrencileri için 1250 TL, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL ve doktora öğrencileri için de 3750 TL oldu. Yeni eğitim ve öğretim döneminde henüz tutarlarla ilgili ek bir açıklama yapılmadı. Zam yapılmazsa öğrenciler bu tutarda ödeme alıyor olacaklar.

KYK Toplu Ödeme Yapacak mı?

Eğer önceki yıllarda olduğu gibi toplu ödeme yapılırsa, öğrenciler 3 aylık burs alacaklar. Takvim de eğer önceki yıllara benzerse, Aralık ayında toplu ödemeler yatırılacak. Toplu ödemeler kapsamında lisans ve önlisans öğrencileri 3750, yüksek lisans 7500 ve doktora öğrencileri de 11250 TL ödeme alacaklar. Tarihte bir değişiklik yapılırsa da yine buradan bildiriyor olacağız.

Exit mobile version