SON DAKİKA

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Ekonomi » Memurun artırım pazarlığı başladı

Memurun artırım pazarlığı başladı

Memurların Toplu Kontrat sürecinde birinci toplantı bugün yapılıyor. Toplantıda memur ve emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan artırım oranları bedellendiriliyor.

Yayınlanma:
Güncellenme:
Memurun artırım pazarlığı başladı

ANKARA (İGFA) – Milyonlarca memur ve emeklisinin merakla beklediği 7’nci periyot toplu mukavele görüşmeleri bugün saat 14.00’te başladı.

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak toplantıya Bakan Vedat Işıkhan da katıldı. Yetkili sendika Memur-Sen 11 hizmet kolunun temsilcisiyle masada olacak.

Bakan Işıkhan, bu sıkıntı periyotta bütçe imkanları zorlanarak işçinin korunduğunu söyledi.

MEMUR-SEN’DEN ARTIŞ TALEBİ YÜZDE 110

Toplantıda memur ve emeklisinin iki yıllık artırım oranları pahalandırılacak. Memur-Sen, 2024 ve 2025 yılları için yüzde 110 artış talep ediyor. Toplumsal beklentiler de masada olacak.

Memur-Sen’in talepleri ortasında aylık 7 bin 650 liralık kira dayanağı ve eş yardımının 2 bin lira olması da yer alıyor.

Masada memur kısmını temsilen 15 kişilik heyet olacak.

Ağustos ayı mühletince devam edecek görüşmelerde toplu kontrat ile memur ve emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve toplumsal hakları belirlenecek.

İlgili Haberler