Miras Paylaşımında ‘Kardeşler’ Kavgasına Son! O Aranan Şart Kaldırıldı

#image_title

Ülkemizde zaman zaman rastlanılan durumlar arasında gösterilen kardeşler arasında miras paylaşımı sıkıntılı süreçlere neden olabiliyordu. Özelliklede aile büyüklerinden kalan miraslar kardeşlerin arasını açtığı gibi her iki tarafında zorlu bir süreç geçirmesine sebebiyet veriyordu.

Hal böyle olunca da alınan yeni kararlar doğrultusunda artık kardeşler arsında miras paylaşımında notere gitmeye gerek kalmayacak. Bu kararla beraber yeni kolaylıklarında kapısı açılarak miras paylaşımında doğan anlaşmazlıklar çözüme kavuşturularak işlemler daha da hızlandırılabilecek.

Hisseli tapu alımlarında ve satışında Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz olarak tamamlanması gerektiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu tür tapu satışlarında tüm pay sahiplerinin ortak kararları neticesinde hareket edildiğinden hisse sahiplerinin onayı alınmaktaydı.

Artık o aranan şart tamamen kaldırıldı. Yeni düzenleme doğrultusunda hisseli tapu devrinde noter onay şartı tamamen kaldırılarak kardeşler arasındaki tapu paylaşımındaki kriz sona ermiş oldu. Bununla birlikte tapu devri sürecinde miras paylaşımdaki o krizde resmen tarihe karıştı.

Exit mobile version