Motorlu Taşıtlar Vergisi Yeni ve Mevcut Tüm Araçlar İçin İki Katına Çıkarıldı

#image_title

Medyada yer alan yeni haberlerde Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) yılın sonuna kadar sıfır ve hali hazırda trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı. Peki hangi aracın vergisi kaç TL oldu?

Her yıl olduğu üzere bu yıl da araç sahipleri Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeyecekler. Sıfır ve trafiğe kayıtlı tüm araçlar için iki katına çıkarılan vergi tutarı, bu yıl 2 kez ödeyecekler. Ocak-Temmuz aylarındaki MTV tutarının yanı sıra araç sahipleri, bir ek MTV daha ödeyecekler. Temmuz ayının girmesiyle birlikte yılbaşında belirlenen MTV tutarının ikinci taksit ödemeleri başladı. Bahsi geçen bu ek MTV ise iki taksitte ödenebilecek.

MTV’nin ilk taksiti, yasanın da yürürlüğe girmiş olduğu ayı izleyen ay sonuna kadar, yani Ağustos ayına kadar ödeyebilecekler. Ek MTV’nin ikinci taksiti Kasım ayının sonuna kadar ödenecek.

Yeni tescil edilecek olan araçların ek MTV ödemeleri ise normal MTV tutarıyla birlikte peşin olarak ödenecek. Söz konusu bu karar ise Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem etkilerini azaltmak ve finansman yaratma amacıyla alındı.

İşte araçlara göre MTV fiyatları:

Araçların motor güçlerine göre ödeyecekleri MTV tutarları şöyle oldu:

0-1300 motor

1301-1600 motor

1601-1800 cc

1801-2000 cc

2001-2500 cc

2501-3000 cc

4001 cc ve üstü

7-11 yaş arası araçlar için ayrıca MTV tutarları da belirtilmiştir.

Motosikletler ve minibüsler için de MTV ödemelerinde artışlar olduğu belirtilmiştir.

Exit mobile version