MTV İkinci Taksitleri 30 Kasım’a Kadar Ödenmeli

#image_title

30 Kasım’a kadar ek MTV ödemelerinin ikinci taksitini ödemeyen vatandaşlar; araçlarını ne satabilecek ne de trafikten çekebilecek. Bu kapsamda araç sahiplerine cezai duruma düşmemeleri için hatırlatma yapılıyor.

Bu yıl bir kereye mahsus olmak üzere iki kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi için ikinci taksit ödemelerinin son tarihi 30 Kasım. Ağustos ayında gerçekleştirilen ilk taksitin ardından vatandaşlar belirtilen son tarihe kadar ikinci taksiti ödemek zorundalar.

Araçlarını satmak, trafikten çekmek, hurdaya ayırmak veya yurt dışına çıkarmak isteyenlerin bu tarihi kaçırmamaları önemli. Ek MTV ve emlak vergilerinin ikinci taksit ödemeleri için vatandaşlara son 3 gün hatırlatması yapılıyor.

Ödemeler Nereden Yapılıyor?

Ek MTV ve emlak vergisi ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığına ait “gib.gov.tr” internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilir.

Ayrıca vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemeler yapılabilir.

Zam Oranı Artmıştı

14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenleme ile kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2.5’ten yüzde 3.5’e yükseltilmişti.

Bu nedenle ödemelerin belirlenen tarihe kadar yapılması, cezai duruma düşmemek adına önem arz ediyor.

Exit mobile version