Ödemelerin Eli Kulağında! Ekim 2023 Aile Destek Ödemesi, Çocuk Bileşeni ve Fatura Yardımı Tarihi

#image_title

Eylül ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan 850-1250 lira arasındaki aile destek ödemeleri, Ekim ayında da verilecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde başlatılan Aile Destek Programı kapsamında her ay aynı tarihlerde 3 destek ödemesi yatırılmaya devam ediyor. Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla uzatılan program, hem çocuk bileşeni hem de elektrik tüketim desteğini de içeriyor.

Eylül ayında verilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uzatılma kararı alınan aile destek ödemeleri için geri sayım başladı. Her ay dar gelirli hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan aile destek ödemelerinin bulunduğu Aile Destek Programı kapsamında çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği de veriliyor. Eylül’de alınan ödemelerin üzerine ise aile destek ödemesinin hangi tarihte yapılacağı merakla araştırılıyor. İşte Ekim ayı aile destek ödemesi tarihi!

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Tarihi

Ekim ayında hak sahiplerine verilecek olan aile destek ödemesi için geri sayım başladı. Dar gelirliler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen aile destek ödemeleri, bu ay da maddi anlamda rahat bir nefes aldıracak. Aile destek ödemeleriyle birlikte aynı zamanda verilecek olan elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteğiyle de ek destek olunacak.

Geçtiğimiz ay 12 Eylül’de başlayan aile destek ödemelerinin, genelde 15’inde yatırılması nedeniyle Ekim ayının da 15’inde yatması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamaları doğrultusunda gerçekleştirilen aile destek ödemeleri için şimdilik net bir tarih bulunmuyor.

Ekim Ayı Sosyal Yardım Paraları

Aile Destek Programı kapsamında her ay 850-1250 TL arasında verilen aile destek ödemelerinin yanı sıra elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği de veriliyor olacak. Elektrik tüketim desteği kapsamında 112-225 TL arasında ve çocuk bileşeni desteği kapsamında da 350-650 lira arasında ödeme yapılacak. Böylelikle dar gelirli ailelere Ekim ayında toplam 2125 liraya kadar ödeme alabilecek.

Exit mobile version