Ortaya Çıktı! Evde Bakım Maaşına Ocak 2024’te 2500 Liradan Fazla Zam Yapılabilir

#image_title

Temmuz ayında zamlanan evde bakım maaşına Ocak 2024’te zam yapılması bekleniyor. Temmuz ayında memur maaşlarıyla birlikte zamlanan evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın duyurusuyla birlikte yükselmişti. Duyuru kapsamında maaşlara zam yapıldığı açıklanırken, maaşın oranı da memurların maaş katsayısına göre olmuştu.

Yılda iki kez, altı ayda bir zamlanan evde bakım maaşı için nefesler tutuldu. Her ay hak sahiplerine yatırılan ve düzenli olarak verilen sosyal yardım ödemelerinden biri olan evde bakım maaşı, Ocak 2024’te tekrar zamlanıyor olacak. Böylelikle de evde bakım maaşı alanlara Ocak itibarıyla çok daha yüksek tutarda aylık almaya başlayacaklar.

Peki, memurlara ne kadar zam yapılacak? Evde bakım maaşına kaç TL zam gelecek? Ocak 2024’te evde bakım maaşı kaç TL olacak?

Ekim Ayı Evde Bakım Maaşı Yattı!

Hak sahiplerinin her ay hesaplarına yatırılan ve düzenli sosyal yardım ödemelerinden birisi olan evde bakım maaşı Ekim ödemeleri hesaplara yattı. Hesaplara yatan ödemelerle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama geldi. Gelen açıklamalar doğrultusunda, hak sahiplerine toplamda 2.8 milyar liralık yardım yapıldı. Ekim ayında 561 bin vatandaş evde bakım maaşından faydalanırkeni kişi başına 5097 lira ödeme yattı.

Ocak 2024’te Evde Bakım Maaşı Kaç TL Olacak?

Ocak 2024’te memurlara yapılacak olan zamla birlikte aynı oranda zam, sosyal yardım paralarına da uygulanacak. Bu kapsamda evde bakım maaşları da memurlara uygulanacak olan zam miktarına göre zamlanacak.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşınan memur zammı kararında Ocak ayının ilk altı aylık döneminde yüzde 15 toplu sözleşme zammı yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda da Ocak ayında 6 aylık enflasyon farkına ek olarak yüzde 15 zam uygulanacak. Henüz enflasyon farkı açıklanmadığından zam oranı belli değil, ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zam oranının yüzde 50’ye yakın olabileceğini belirtmişti. Bu nedenle yüzde 50’lik zam beklenen oranlar arasında yer alıyor.

Tüm bu bilgilerden hareketle, eğer eve bakım maaşına yüzde 50 oranında zam yapılacak olursa, 7650 TL seviyesine yükselebilir. Ancak söylediğimiz gibi oranlar Ocak ayında belli olacağından henüz herhangi bir rakam net değil.

Exit mobile version