Özgür Demirtaş Akbank Yönetim Kurulundan İstifa Etti

#image_title

Akbank’ın KAP’a gerçekleştirdiği açıklamaya göre bankanın yönetim kademesinde değişikler yapıldı.

Sabri Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkan yardımcısı, Eyüp Engin yönetim kurulu üyesi ve Cenk Kaan Gür genel müdür olarak Akbank’a atandı.

Yapılan açıklamada, yönetim kurulu üyesi olan Özgür Demirtaş’ın istifasının kabul edildiği bildirildi.

Demirtaş, 2018’den yılından beri bankanın yönetim kurulu üyeliğini yapmaktaydı.

Cenk Kaan Gür Kimdir?

Cenk Kaan Gür, Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün sonrasında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Executive MBA Yüksek Lisansını bitirdi. İş hayatına Garanti Bankası’nda başlayan Cenk Kaan Gür, Kurumsal, Ticari ve KOBİ Bankacılığı bölümlerinde Şube ve Bölge Müdürlüğü’nü takiben KOBİ işkolundan sorumlu Pazarlama Koordinatörlüğü görevini gerçekleştirdi.

2011 senesinde Akbank’a KOBİ Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak dahil olan Gür, görevine 2013 – 2017 seneleri arasında Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret bölümlerinin de içinde bulunduğu Ticari Bankacılık iş kolundan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürdü.

Gür ayriyeten, Akbank’ta görev yaptığı süreç zarfında Ak Finansal Kiralama’da Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Yatırım Menkul Değerler’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı vazifelerini de gerçekleştirdi.

Kaan Gür, Ekim 2017’de Alternatif Bank’a Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldı. Gür bankadaki görevlerine ek olarak iştirak şirketlerinden Alternatif Lease’de Yönetim Kurulu Başkanı, Alternatif Yatırım’da ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

Exit mobile version