Sakarya çilekte üretim rekoru bekliyor

#image_title

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi ziraî üretimde tepelerdeki yerini sağlamlaştırıyor.

Pamukova Bakacak’ta hayata geçirilen çilek üretim tesisini ziyaret eden Lider Ekrem Ulu, çilek hasadına katıldı. Traktörün başına geçen Lider Şanlı, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Üretimin en başından beri tarlada, toprağın içindeydim. Rabbim toprağımızın rahmetini artırsın” diye konuştu.

Pamukova Bakacak’ta hayata geçirilen çilek üretim merkezinde üretilen birinci sınıf albion çileklerin piyasada gördüğü ağır talebe karşı Lider Ekrem Yüce’nin talimatlarıyla üretim alanı iki katına çıkarılmıştı.

İkinci ekim alanı olan 20 dönüm alanda toprak sürece çalışmaları tamamlandı ve sedde süreçlerine başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve çalışmalara katılan Lider Büyük ayrıyeten üretim alanına ziyarette satış ofisi, soğuk hava deposu, paketleme alanı, çocuk oyun parkı ve dinlenme alanlarının yapılması talimatları verdi.

TÜKETİCİDEN TAM NOT

Çilek hasadına katılan Lider Ekrem Ulu, “Pamukova’daki çilek çiftliğimizde yapılacak yeni düzenlemelerimizin yerlerini inceledik, çileklerimizden topladık. Sakarya’mızı tarımda sembol haline getirmek ismine verimli topraklarımızı uygunlaştırılmış üretim ve toplama tekniklerimizle en yeterli halde kullanıyoruz. Üretimimiz şimdiden güzel ve bereketli olsun. Tesisimiz 7’den 70’e tüm vatandaşların ziyaret etmesinin yanı sıra yurt dışından da birçok yatırımcıya ilham kaynağı oluyor. Burada ürettiğimiz çileklerimiz ise tüketiciler tam not alıyor. Çileklerimize piyasada ağır bir talep var. Bizlerde taleplere karşılık vermek ismine üretim alanımızı arttırdık. Bu kapsamda ikinci ekimlere hazırız. İnşallah bu yıl rekor üretim gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Exit mobile version