Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşlarından Şekerbank, geçtiğimiz yıl başlattığı “Üreten Anadolu Çiftçi Buluşmaları” projesi kapsamında, kırsal bölgelerde tarımın kalbinde yer alan üreticilerle buluşmaya devam ediyor.
Şekerbank tarafından yapılan açıklamaya göre, bu proje aracılığıyla amaçlanan, üreticilerin finansal okuryazarlık seviyelerini yükseltmek, tarımda kaynakları etkin bir şekilde kullanmayı öğretmek ve geleneksel yöntemlere ek olarak dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak üreticileri bilinçlendirmektir.
Projeye katılan çiftçilere düzenlenen etkinlikler ve seminerler aracılığıyla, modern tarım uygulamaları, dijital pazarlama yöntemleri ve teknolojik yenilikler hakkında bilgi verilerek, tarımsal üretimde verimliliği artırmak için kullanılabilecek en son yöntemler paylaşılıyor.
Proje kapsamında, 2022 Ağustos ayından bu yana, Türkiye’nin dört bir yanında 280 köyde 20 binden fazla üreticiye ulaşan Şekerbank, gelecek 3 ay içinde 130 köye daha giderek yaklaşık 12 bin çiftçiye daha ulaşacak.
ANADOLU’DA ÇİFTÇİLERİN DAHA VERİMLİ OLMASI TEMEL AMAÇ
Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, kırsal kalkınma ve sürdürülebilirlik misyonunun bir sonucu olarak ortaya çıkan ‘Üreten Anadolu Çiftçi Buluşmaları’ ile üreticilerle bir araya gelmeye devam ettiklerini belirterek, “2022 yılında başlattığımız önümüzdeki 3 ayda da gerçekleştireceğimiz buluşmalarla birlikte 2023 yılı sonunda toplam 32 bin üreticiye daha ulaşmış olacağız.
Anadolu’da çiftçilerimizin faaliyetlerini daha verimli bir şekilde devam ettirmeleri bizim temel amacımız. Bunun için Türkiye’yi karış karış gezerek çiftçilerimizle buluştuğumuz bu proje ile üretimin temeli olan tarım sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.