SGK Uzmanı Erdursun Sitem Etti

#image_title

SGK uzmanı Özgür Erdursun emekli aylığı hesaplama sisteminin bir an önce değişmesi gerektiğini vurguladı.

Özgür Erdursun X platformu üzerinden yaptığı paylaşımla emeklilere ses oldu. Emekli aylığı hesaplama sisteminin değişmesi gerektiğini vurgulayan Erdursun maddeler halinde emekli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları sıraladı.

“VERGİ DİLİMLERİ ADALETSİZ”

Erdursun emeklilik sisteminde ki olumsuz bir çok konuya değindi. Erdursun Geçici çözümlerin ilerleyen zamanlarda sorunu daha da kötüye götüreceğini dile getirdi.

Özgür Erdursun’un emeklilerin yaşadığı sıkıntılara yönelik yaptığı paylaşımı şu şekilde:

Asgari ücret ve asgari ücrete yakın ücretlerle çalışanların, çalıştıkça prim ödedikçe düşen emekli aylığı uygulamasına son verilmediği sürece kayıt dışı çalışma sorunu çözülemez!

Düşük emekli aylığı sorunu çözülmez! Geçici çözümler ile en düşük emekli aylığının belirlenen rakama tamamlanması (7.500TL) ilerleyen yıllarda sorunu derinleştirir!

Bugün asgari ücretle çalışanın her ay emekli olduğunda alacağı emekli aylığı 15 TL düşüyor! Asgari ücretin 7.5 katı tavanla çalışıp vergi dilimleri sonrası aylık sigorta primine esas en yüksek maaş olan 57.000TL maaş alıp, 60.000TL işçi işveren sigorta primi ve vergi ödeyenin emekli aylığı sadece 250TL yükseliyor.

Ödenen primlerin karşılığında alınacak emekli aylığı özendirici değil!

Vergi dilimleri adaletsiz! Emekli olmayı değil, çalışmayı özendirici bir emeklilik sistemine ihtiyaç var!” şeklinde sitemde bulundu.

Exit mobile version